Közélet

Pocsék számok, péntek reggelre: 165 új fertőzött Szegeden és környékén, 4668 az országban

“A járvány legnehezebb két hete előtt állunk” – nyilatkozta Orbán Viktor csütörtökön és sajnos igaza lett: a tegnapi 4385 új esethez képest is nagyobb mértékben durrant be a járvány ma reggelre: 4668 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 123 beteg. Szegeden és környékén 165 új beteget regisztráltak, meredeken emelkedik az aktív fertőzöttek országos száma is, ma reggelre 86 488 főre ugrott.

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, országosan:  419 182 fő 

Aktív fertőzöttek száma: 86 488 fő 

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, Csongrád-Csanád megyében: 18 689 fő

Elhunytak száma: 14 795 fő

Gyógyultak száma: 317 899 fő

5027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 451-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 521 283 fő kapott oltást, közülük 240 622 fő már a második körön is túl van. A megyék tekintetében továbbra is a negatív “élbolyban” vagyunk, Csongrád-Csanád megyében a járvány kitörése óta már 18 689 Covid-fertőzöttet regisztráltak.

BELEHÚZ AZ EGÉSZSÉGÜGY

“Újra azt a régi készültségi állapotot kell visszahozni, ami áprilisban és novemberben volt” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban, a Jó reggelt, Magyarország! pénteki adásában.

Indul az emelt szintű készültség:

SZEGEDEN MARAD A MASZK

“Mindannyiunknak elege van már a korlátozásokból, a maszkviselésből, de az elmúlt hetek, hónapok felelősségteljes magatartással elért eredményeit veszélyeztetnénk az enyhítéssel” – írta Botka László polgármester Facebook oldalán, amivel hivatalosan is megerősítette a napokban, egy Messenger beszélgetésből kiszivárgott hírt, miszerint Szegeden továbbra is marad a maszkviselés.

MÁRCIUS 15-IG MARADNAK A KORLÁTOZÁSOK

A kormány március 15-ig meghosszabbítja a jelenleg érvényben lévő szabályokat – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, és a következő két hétben a számok romlani fognak, egyes előrejelzések szerint drámai mértékben. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb