Közélet

Egyelőre csak erre a hétvégére szigorítanak déli szomszédaink

Rövidített munkaidővel, 14 óráig tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok a hétvégén Szerbiában a koronavírus-járvány miatt. A járvány kezelésével megbízott válságstáb döntése egyelőre csak erre a hétvégére vonatkozik, de ha nem javulnak a mutatók, a következő hétvégékre is kiterjeszthetik az intézkedést – írja az MTI.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 3339-cel 453 240-re növekedett, valamint a járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában 16-tal 4414-re nőtt. Darija Kisić Tepavčević szerb munkaügyi miniszter, a válságstáb tagja sajtótájékoztatóján elmondta, a járványvédelmi intézkedéseknek nincs alternatívájuk, vagy betartják a polgárok a megelőző intézkedéseket, vagy tovább romlik a járványhelyzet. Hozzátette, annak érdekében, hogy mielőbb visszatérhessen az élet a normális kerékvágásba, mindenkinek felelősségteljesnek kell lennie. A stáb egyébként hétfőn ismét összeül, akkor ismét értékelik a járványügyi helyzetet – adta hírül továbbá a Pannon RTV.

TÖBB MINT EGYMILLIÓ EMBER MÁR FELVETTE AZ OLTÁST

Szerbiában egyébként 1 millió 300 ezer felett van a beadott oltások száma országosan. Jelenleg négy gyártó védőoltása közül lehet választani: az amerikai-német Pfizer-BioNtech, a kínai Sinopharm, az orosz Szputnyik V és a brit-svéd AstraZeneca oltóanyaga is elérhető.

Forrás: MTI, Pannon RTV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb