Közélet

THE 2021: az SZTE Magyarországon a vezető felsőoktatási intézmények táborához tartozik

A résztvevő szám növekedése ellenére is megőrizte tavalyi pozícióját a Szegedi Tudományegyetem a THE 2021-es Emerging Economies rangsorában, így ismét a 201-250. helyet foglalhatja el. Ezzel az SZTE Magyarországon a vezető felsőoktatási intézmények táborához tartozik.

A THE felsőoktatási rangsoraiba évről-évre nehezebb bekerülni. 2021-ben 14%-kal emelkedett a Times Higher Education Emerging Economies listájában résztvevő intézmények száma. A világ 28 ezer felsőoktatási intézményei közül a THE feltörekvő országokat rangsoroló listán a tavalyi 553 egyetem helyett idén már 48 ország 606 felsőoktatási intézményét vették figyelembe. A megnövekedett résztvevő szám ellenére a Szegedi Tudományegyetem továbbra is stabilan őrzi pozícióját, és 2021-ben is a 201-250. helyen végzett.

TÖBB SZEMPONT MÉRVADÓ

A listát a kutatási és oktatási környezet akadémiai megítélése és nemzetközi beágyazottsága, a publikációs és idézettségi mutatók, valamint intézményi bevételek alapján állították össze. A Times Higher Education Emerging Economies rangsorát változatlanul a kínai intézmények vezetik, az első öt helyet el is foglalták. 2021-ben a lista élére kerültek még orosz, tajvani és dél-afrikai intézmények is.

Írtó büszkék vagyunk, csak úgy záporoznak a díjak és az elismerések a Szegedi Tudományegyetem asztalára:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb