Szegedi Arcok

Az újonnan nyíló szegedi Covid-osztálynak gyűjtenek – exkluzív Szeged365 interjú a szervezővel

Az eldurvuló harmadik hullám Szegeden is érezteti hatását, egyre nagyobb a napi fertőzöttek aránya, ezért új Covid-osztályt kell létesíteni Szegeden. Ám, ez nem olyan egyszerű feladat, hiszen hiába adott az infrastruktúra, a dolgozóknak számos egyéb dologra is szükségük van, hogy száz százalékot tudjanak nyújtani a munkájuk során. Ezen felbuzdulva, a sokak által ismert Jakab Gusztáv jótékonysági akciót szervez, és arra kéri a jószándékú szegedieket, hogy segítsenek megkönnyíteni a Covid-osztályon dolgozó orvosok és nővérek munkáját.

Guszti, a Garden Bisztró és a Garden Stég tulajdonosa, a Két lábon vagy két keréken a városért Sportegyesület vezetője, már számos jótékonysági akcióval segítette a szegedi klinikákat. Most a Facebookon számolt be arról, hogy újabb jótékonysági akcióba kezd, mellyel az újonnan nyíló Covid – osztályon dolgozó orvosokat és ápolókat szeretnék támogatni. Gusztit a részletekért telefonon kerestük fel és megkértük arra, hogy számoljon be arról, hogy mire lenne szüksége jelenleg a dolgozóknak.

„A tudomásomra jutott, hogy az orvosoknak nincs rendelkezésre álló hűtőszekrény, kávéfőző, mikrohullámú sütő, vagyis olyan alapdolgok, amelyekre szükségük lenne” – mesélte Guszti, aki hozzátette, hogy akinek van felesleg a fent említett eszközökből, azt szívesen fogadják felajánlásként, emellett pedig a védelmi eszközök terén is hiány lépett fel, vagyis több plexi maszkra is szükség lenne.

MÁR MOST FOLYAMATOSAN ÉRKEZNEK A FELAJÁNLÁSOK

Jakab Guszti elárulta azt is, hogy anyagi támogatást is fogadnak a két keréken a városért Sportegyesületen keresztül, az itt összegyűlt összeget pedig a még hiányzó eszközök megvásárlására fordítják. Guszti továbbá elmondta, hogy már most folyamatosan érkeznek hozzá a felajánlások: eddig egy hűtőszekrényt, két mikrohullámú sütőt, egy kávéfőzőt, 10 darab plexi maszkot és 40 darab cserélhető plexi pajzsot tudnak biztosítani a szegedi Kettes Kórház dolgozóinak. Arra a kérdésre, hogy miért tartja ennyire szívügyének a szegedi egészségügy támogatását elmondta, hogy számára az a legfontosabb, hogy ebben a szorult helyzetben is segítsünk egymáson, mert összefogással talán egyszerűbb lehet.

„Öt éve próbálok segíteni a szegedi kórházaknak, mert úgy vagyok vele, hogy az a legfontosabb, hogy segítsünk egymáson. Azután, ha vége lesz ennek a járványhelyzetnek, akkor már könnyebb lesz mindenkinek, most viszont sajnos nehéz, de összefogással minden egyszerűbb lehet szerintem” – osztotta meg velünk gondolatait Guszti, aki hozzátette, hogy azok, akik segítenének, vegyék fel vele a kapcsolatot a Facebook-on.

Az eredeti poszt:

A folyamatos betegszám növekedés miatt újabb COVID osztálynak kell megnyitnia! Ehhez szükség van kávéfőzőkre,…

Közzétette: Guszti Jakab – 2021. március 15., hétfő

A Gusztival készült interjúnkat pedig itt hallgathatod meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb