Blog

Geek Girl Blog: hogyan tölthetjük együtt az időt, ha nem lehetünk együtt

Ahogy telnek a napok, hetek, hónapok, az ember egyre jobban belefásul a korlátozásokkal teli hétköznapokba. Sokunknak hiányzik már, hogy kicsit kimozdulhassunk, beülhessünk valahova egy kávéra, vagy egy sörre, de leginkább az, hogy láthassuk a szeretteinket, családunkat és a barátainkat egyaránt.

A közös programok hiánya rányomja a bélyegét mindennapjainkra, pedig van megoldás, a karantén időszak alatt is számtalan online társasjáték áll a rendelkezésünkre, amelyek segítségével, ha nem is személyesen, de legalább virtuálisan együtt lehet a család, láthatod a barátaidat, nevethettek a közös vicceken, és a különböző játékokban megmutathatod, hogy attól, hogy karantén van, még mindig te vagy az ász a társasokban. Most három egyszerű, asztali gépen, de akár mobilon is játszható társast hoztam nektek, amelyek a mi baráti körünkben egyszerűségük, talányosságuk és végtelenül szórakoztató mivoltuk miatt a karantén – játékok dobogósai lettek.

Fotó: stories.uiowa.edu

Tudni kell, hogy nálunk egy-egy régi retró játék újragondolása mindig nyerő, hiszen ilyenkor azokat vesszük elő, amit gyerekkorunk óta imádunk, de új köntöse ad neki valami plusz töltetet, amitől újra különleges és izgalmas lesz. Az interaktivitás kedvéért a játékok során használj ingyenes videókonferencia szolgáltatásokat, melyek még tökéletesebbé teszik az élményt, hiszen egy Google Hangouts , Google Meet, Zoom vagy Skype segítségével láthatod a többieket, ami azért is hasznos, mert a játékoknál a legtöbb esetben sokat számít, hogy rálátsz a másik arcára, mimikájára, és mozdulataira.

SKRIBBL

Ez a játék a klasszikus Activity elvein alapul. Felidézi a játékosokban azt az időt, amikor még az egész őrület előtt összeült a brancs, és egy papír felett kétséges művészi tehetséggel rajzoló társunk köré gyűlve törtük a fejünket a feladványon. A Skribbl lényegében pont erről szól, csak nem koppan össze a játékosok feje a készülő rajz fölé hajolva.

Fotó: medium.com

A játék során szavakat kell rajzolva visszaadnunk, ami alapján a többieknek rá kell jönniük a feladványra. Itt játszhatunk random emberekkel is, de egy különszobát létrehozva meghívhatjuk a játékba a barátainkat, és egymás között zajlik a megmérettetés. Beállíthatjuk, hogy hány másodpercünk legyen a rajzolásra, hány körből álljon a játék, és dönthetünk arról is, hogy az általunk megadott szavak közül kerüljenek ki a feladványok, vagy a játék által generált szavak jelenjen-e meg. Ha mindent beállítottunk, csak küldjük el a lap alján látható linket a többi játékosnak, és ha megjelent a nevük a képernyőn, indulhat a buli. A többi játékos az oldalsó cset sávban találgathat, és ha a helyes megfejtést írja be, akkor azt a program felismeri és pontokkal jutalmazza.

KAHOOT!

Ezt a programot elsősorban a digitális oktatás segítségére találták ki, a legismertebb online kvíz rendszer, viszont nemcsak arra érdemes, hogy a kisdiák bizonyos témákból visszaadja az ismereteket, hanem tökéletes szórakozást kínál kvízrajongó baráti társaságoknak is, hiszen a saját képetekre formálva, a titeket érdeklő témákkal, kérdésekkel feltöltve, videókkal, képekkel színesítve egy igazán személyre szabott játékot alkothattok, ahol garantált a jó szórakozás és a könnyekbe fulladó nevetés.

BOMBER FRIENDS

Még egyetemista korunkban képesek voltunk éjszakákat végig játszani a Bomberman nevű játékkal, amelynek az volt a lényege, hogy a játékosok egy labirintusos pályán dobálják le a bombákat, gyűjtik a robbanás után előbukkanó jó cuccokat, mint nagyobb tűzerő vagy gyorsaság. A játék végén pedig csak egy Bomberman maradhat a pályán, így vigyázz hova lépsz, nehogy belesétálj valamelyik ádáz barátod bomba csapdájába.

A Bomber Friends lényegében ugyanez a játék, csak mobiltelefonra átapplikálva, hogy az élmény, a játék lehetősége bárhol, bármikor adott lehessen. Itt is létrehozhatsz egy zárt játékot, ahol csak a barátaiddal méretteted meg magad, de ha igazán bevállalós vagy, játszhatsz számodra ismeretlen bombagyárosokkal is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb