Szegedi Arcok

Időkapszulát találtak Szeged belvárosában, egy polgári lakás felújítása közben

“Ma egy szegedi belvárosi lakásfelújítás során felszedtük a parkettát, amely alatt egy kis időkapszula rejtőzött egy doboz Munkás és egy doboz Kossuth cigarettás papírra írva” – írja egy Tom nevű felhasználó, aki szombaton gyakorlatilag az összes létező szegedi csoportba feltette a jópofa hírt. A cigisdobozból lett közel 51 éves “kapszula” alkotója Kovács Antal parkettázómester volt, aki 1970. április 29-én szívta el az utolsó szál cigijét és vetette papírra a nevét.

Az üzenetet megtaláló szegedi mesterember annak reményében kürtölte világnak felfedezését, hogy hátha előkerül Kovács Antal. Ha tudsz valamit a közel 51 éves időkapszula készítőjéről, szólj nekünk és eljuttatjuk Tomnak!

A Munkás és Kossuth (Te jó ég, ez tényleg történelem) cigik dobozaira írt üzenet (via):

EGY HASONLÓ ESET, TERMÉSZETESEN SZEGEDRŐL

Egy hasonló, mesébe illő történetről még karácsonykor számoltunk be: Károly Márta és családja december 24-én az algyői Tisza-parton gallyazás közben egy üvegpalackra lett figyelmes, melyben egy ukrán nyelven írt üzenet volt.

Magyarra fordítva ez: 

„Jó napot kívánok! Szonjának hívnak, de mindenki Nyonyának becéz. 3 éves vagyok és augusztusban Tiszafán pihentem. Aki megtalálja ezt a levelet, erre a címre küldjön ajándékot: 79493 Ukrajna, Lviv-Rudno, Mir utca 26. Sofia Spilnik. Utóirat: várni fogom.”

A sztori egy egészen hihetetlen happy end-del végződött: a szegediek kérésére az Ungvári Főkonzulátus diplomatái személyesen keresték fel a kislányt, egészen pontosan a nagylányt – Szófia azóta már 18 éves! A szegedi-ungvári időutazó palackposta szívderítő történetét ebben a cikkünkben találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb