Közélet

Napi összefoglaló: kedvezőbbek a napi koronavírus adatok, adattorlódás miatt alakult ki a magas halálozási szám

Akadt munka bőven ma is Szegeden. Nem is húzzuk az időt, mutatjuk, hogy mik a nap legfontosabb hírei: kedvezőbb napi adatokat kaptunk szerdára a koronavírus-járvány tekintetében, viszont 300 felett lett a halottak száma. Az is kiderült, hogy ez miért van: Müller Cecília szerint feltórlódtak a számok az ünnepek miatt, ezért lett ekkora a halálozási szám. Arról is hírt adtunk ma, hogy sajnos egyre több gyerek kerül kórházba koronavírus miatt, és az SZTE háza-táján is akadt mit írni, ugyanis közbeszerzés nélkül papírozták le a több mint 700 milliós takarítást az egyetemen. 250 ezer Pfizer/BioNTech vakcina is érkezett szerdán hazánkba és hamarosan megérkezik a harmadik tram-train is, ugyanis már elindult Valenciából a várva-várt szerelvény.

KEDVEZŐBB NAPI SZÁMOK, VISZONT TÖBB MINT 300 HALOTT

Továbbra is kedvezően alakulnak a számok az országban az elmúlt 24 óra adatai alapján, 1933 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 693 676 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is csökkenő tendenciát mutat az új esetek száma, az elmúlt 24 órában mindössze 58 új fertőzöttet regisztráltak Szegeden és környékén. Elhunyt 311 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 409 főre emelkedett. 

ADATTORLÓDÁS MIATT ALAKULT KI A MAGAS SZÁM

Az elhunytak száma sokakban megdöbbenést keltett – fogalmazott a tisztifőorvos –, ugyanis 311-en haltak meg szerdára virradóra, de felhívta a figyelmet arra is, hogy adattorlódás miatt alakult ki ez a magas szám. Kifejtette, hogy ez azt jelenti, hogy az egészségügyi szolgáltatók a húsvét miatt nem tudtak mindig pontos adatokat küldeni, ezért ezeket utólag korrigálták, ezért a mai adat az ünnepekről feltorlódott adatokat is tartalmazza. 

EGYRE TÖBB GYEREK KERÜL A KÓRHÁZBA

Kétszer- háromszor annyi gyerek van kórházban, mind a járvány korábbi szakaszaiban- mondta az ATV Híradójának Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. Az orvos azt is közölte, hogy a szövődmények miatt gyerekek is gépi lélegeztetésre szorulnak, de eddig mindenkit sikerült megmenteni.

ÚJABB SZÁLLÍTMÁNY LANDOLT

Csaknem 250 ezer Pfizer-BioNTech vakcina érkezett szerdán Magyarországra, ez a mennyiség mintegy 50 százalékos növekedést jelent a március utolsó hetében beérkezett adagok számához viszonyítva – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. az MTI-vel.

KÖZBESZERZÉS NÉLKÜL LETT ÚJ TAKARÍTÓCÉG

A Szegedi Tudományegyetem megspórolta a tendert, és helyette az év végén egy olyan céget bízott meg a takarítással, amelynek akkori tulajdonosa az egyetem közbeszerzési irodáján dolgozik. Az idén csaknem 750 millió forint bevételt jelentő munkához bőséges előleg is járt – írja a 24.hu.

HAMAROSAN ITT A HARMADIK TRAM-TRAIN

A harmadik tram-train szerelvény teherautóra rakodása is lezajlott Valenciában, a kamionok tegnap este elhagyták a gyárat. A jármű várhatóan április 13-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba. A harmadik vasút-villamos leemelése és összeszerelése a tervek szerint másnap megkezdődik – olvasható a MÁV Zrt. honlapján

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb