Közélet

Kásler Miklós: ezentúl egyedi méltányosság alapján is elérhetővé válik hazánkban a világ legdrágább gyógyszere, a Zolgensma

Megvan még az SMA betegségben szenvedő Zsombi és története? Bár Zsombinak sikerült összegyűjteni a világ legdrágább gyógyszerére a kellő 730 millió forintot, viszont sokaknak nem volt happy end a betegség vége. Kársler Miklós viszont ma bejelntette: ezentúl egyedi méltányosság alapján is elérhetővé válik hazánkban a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer.

Az SMA-ban szenvedő magyar betegek számára kulcsfontosságú megállapodást kötött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Idén áprilistól egyedi méltányosság alapján elérhetővé válik hazánkban a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer – közölte az emberi erőforrások minisztere hivatalos Facebook-oldalán.

Az SMA-ban szenvedő magyar betegek számára kulcsfontosságú megállapodást kötött a Nemzeti Egészségbiztosítási…

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. április 15., csütörtök

HAMARABB ÉS KÖNNYEBBEN JUTHATNAK A GYÓGYSZERHEZ EZENTÚL

A rendkívül drága készítmény alkalmazására korábban szinte kizárólag közösségi adakozással nyílt lehetőség Magyarországon. Ilyen módon viszont, az érintett kisgyermekekért formálódott összefogás erejét mutató, felemelő és megható történeteket ismerhettünk meg az utóbbi években. Az új megállapodás értelmében azonban a gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő honfitársaink hamarabb és könnyebben juthatnak majd hozzá nélkülözhetetlen kezelésükhöz. Zsombinak egyébként februárban gyűlt össze a kellő összeg és azóta már megkapta a terápiát, sőt, már óvodába is jár:

Forrás: Kásler Miklós Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb