Közélet

Tovább húzódik a cigányozó szegedi professzor ügye, újabb adatgyűjtéssel kell kiegészíteni, az eddig feltárt körülményeket

Egy-két hét múlva dönthet a Szegedi Tudományegyetem a nem kívánt hangvételű óra miatt bepanaszolt professzor sorsáról. Két hónappal a bejelentés után sem sikerült végére járni az ügynek – írja a HVG.

„A vizsgálat remélhetőleg egy-két héten belül lezárul, és a Szegedi Tudományegyetem megteszi a szükséges lépéseket” – ezt Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora válaszolta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő levelére, aki arra volt kíváncsi, hogy mikor jutott el a rektorhoz a hallgatók panasza Gulyás László órájával kapcsolatban, és mikor indított vizsgálatot az ügyben az egyetem vezetése, viszont ezekre a kérdésekre nem kapott választ.

MÁRCIUS 17-ÉN INDULT A VIZSGÁLAT

A rektor utasítására tényfeltáró belső vizsgálat indult március 17-én, erről a hvg.hu-t a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának dékánja tájékoztatta. Az már csak informálisan jutott el a sajtóhoz, hogy elvileg április 17-ig döntött volna az egyetemi vezetés arról, hogy milyen döntést hoznak a panasz után. A HVG forrása szerint már lassan két hete átadta az egyetem vezetésének az összegyűjtött anyagot, akkor úgy tűnt, a rektor pár napon belül dönt is az ügyben, azonban információik szerint az akták visszakerültek a dékánhoz, hogy újabb adatgyűjtéssel egészítse ki az eddig feltárt körülményeket.

MÉG TÖBB PANASZOS ÉRKEZETT

A hallgatók közül, bár sokan kiálltak Gulyás mellett, többen az ügyet felkaroló parlamenti képviselőt is megkeresték azzal, hogy nekik is voltak a mostani panaszosok tapasztalataihoz hasonló „élményeik”. Ezeket a történeteket Szél Bernadett csatolta a szegedi rektornak küldött leveléhez. A rektor ezekhez csak annyit fűzött válaszában, hogy a vizsgálat elhúzódásának egyik oka éppen az, hogy azok tárgya feltehetően évekre nyúlik vissza. Több forrásuk is megerősítette, hogy egyre kényelmetlenebbé válik a Gulyás-ügy az egyetemi kollégák számára is.

EGYRE TÖBBEN ELHATÁROLÓDNAK GULYÁS LÁSZLÓ KIJELENTÉSEITŐL

Időközben egyre többen határolódtak el Gulyás László kijelentéseitől, akit március 15-én kitüntettek a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével. Első körben a kitüntetést átadó köztársasági elnök válaszolta a Népszavának, hogy ha valóban elhangzottak ezek a kijelentések, akkor az nem illeszthető bele az ő értékrendjébe.

Forrás: HVG

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb