Kikapcs

A jövő héten nyithat a Szegedi Vadaspark, de csak védettségi igazolvánnyal mehetünk majd

Süt a nap, nyitnak a szegedi teraszok, egy kicsit tényleg kezd olyan lenni, mint a régi szép időkben. Orbán Viktor ma reggeli bejelentései közül – a kommenteket és a hozzánk befutó üzeneteket végig nézve – az állatkertek, vadasparkok nyitása mozgatta meg leginkább a Szeged 365 olvasók fantáziáját. Egy valami biztos: a jövő héten, amint megvan a 4 millió beoltott magyar, papírforma szerint a Szegedi Vadaspark is kitárhatja kapuit.

CSALÁDI PROGRAM A FRISS LEVEGŐN, VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL

Amint megvan a négymillió beoltott (amely Orbán Viktor szerint biztos, hogy a jövő héten összejön), kinyithatnak az állatkertek, vadasparkok – jelentette be a miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban. A belépés lehetőségével azonban csakis azok élhetnek majd, akik rendelkeznek a védettségüket igazoló okmánnyal, magyarán mondva:

  • átestek a betegségen, ezt követően megkapták a kártyát és annak még nem járt le a “szavatossági ideje”,
  • megkapták az oltást és az ezt igazoló papírt.

A szabály értelemszerűen a gyerekekre nem vonatkozik, viszont mivel a kisebbeket nem szokás egyedül beengedni a Szegedi Vadasparkba, egyértelmű, hogy csakis azok tudnak majd vadasparkozni, akiknek valamelyik szülője rendelkezik a fenti igazolással.

NEHÉZ IDŐSZAKON VAN TÚL AZ INTÉZMÉNY

Veprik Róbert igazgató legutóbb arról számolt be a Szeged365.hu-nak, hogy a nehézségek ellenére is nyereséggel tudták zárni 2020-at, erre jött rá egy 55 milliós kormányzati támogatás, ami nagy segítséget jelentett. A helyzet azonban így is nehéz: az állatkertek esetében a költségeket nem lehet számottevően csökkenteni, az ott élő, többségében természetvédelmi szempontból is jelentős értéket képviselő állatokat el kell látni akkor is, mikor az állatkerteknek a járványügyi veszélyhelyzet miatt nincsenek látogatói és így bevételei sem. A Szegedi Vadaspark látogatottsága tavaly 15-20%-kal esett vissza, vagyis nagyjából 41 ezer fővel kevesebb látogatójuk volt 2020-ban, mint az előző évben.

MÉG NEM TISZTÁZOTTAK A RÉSZLETES SZABÁLYOK

A miniszterelnöki bejelentés nyomán a jövő heti nyitás reális, azonban a részletes szabályokat ezúttal is a Magyar Közlöny fogja tisztázni. Amint kijön, jövünk vele, akárcsak a Szegedi Vadaspark pontos nyitási dátumával is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb