Közélet

Napi összefoglaló: gyilkosság történt Szegeden, jövő héten jöhet a nagy nyitás

Péntek van és természetesen Orbán Viktorral kezdtük a napot, így végre sok jó hírrel indulhatunk neki a hétvégének: megvan a 3,5 millió beoltott, vagyis a miniszterelnök bejelntette, hogy már emellett nem sokat kell várni, ugyanis a jövő héten nyitnak a mozik, színházak, edzőtermek, vadasparkok. A most hétvégére tervezett enyhítésről is kijött a hivatalos rendelet, megjelent a Magyar Közlöny. Az operatív törzs sem tétlenkedett, Müller Cecília kihirdette a tömeges oltást és a számok is javultak a tegnaphoz képest. Egy kis helyi hírrel is jöttünk, ami nem feltétlenül jó: emberölés történt Szegeden, egy panzióban gyilkoltak. Zárd a napot velünk, itt a napi összefoglaló!

HURRÁÁÁ! MEGVAN A 3,5 MILLIÓ BEOLTOTT

“Három és félmillió honfitársunk beoltva. Újraindítjuk Magyarországot!” – írta ki Facebook oldalára Orbán Viktor péntek reggel 6 után egy kicsivel, vagyis, tényleg jöhet az újranyitás következő fázisa, a főszerepben a teraszokkal.

PÉNTEKI ORBÁN VIKTOR

A jövő héten meglesz a 4 millió beoltott, jöhet az újranyitás harmadik lépcsője – jelentette be Orbán Viktor a ma reggeli miniszterelnöki interjúban a Kossuth Rádióban. Nyithatnak a mozik, színházak, játszóházak, múzeumok, uszodák és még rengeteg intézmény, de csakis védettségi igazolvánnyal!

OPERATÍV TÖRZS: ELŐRÉBB LÉPTÜNK A JÁRVÁNY KEZELÉSÉBEN

Ismét előrébb léptünk egyet a járvány kezelésében, ami lehetővé teszi az óvatos nyitás folyamatát – jelentette ki pénteken az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Európai Unióban csak Máltán és Magyarországon múlja felül a harminc százalékot az átoltottsági szint.

MEGJELENT A MAGYAR KÖZLÖNY

Pintér Sándor belügyminiszter egyedi miniszteri határozatot tett közzé péntek délután a Magyar Közlönyben, amely kihirdeti, hogy április 24-én, szombattól hatályba lépnek az újranyitásról szóló rendelkezések.

CSÖKKENT AZ ÚJONNAN AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 óra adatai alapján csökkent a fertőzöttek száma hazánkban, 3 427 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 764 394 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 140 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 208 főre emelkedett.

BRUTALITÁS SZEGEDEN: GYILKOSSÁG EGY PANZIÓBAN

Eddig tisztázatlan körülmények közt életét vesztette egy nő egy szegedi panzióban. A rendőrök a férjét elfogták és előállították – írja a police.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb