Szegedi Arcok

Mátrix Alapítvány: mosógépet vittek a bohócdoktorok a hős kisteleki fiú családjának, aki kimentette testvéreit a tűzből

Pont egy hete történt a tragédia, amikor tűz ütött ki a kisteleki Csanki család otthonában és a hétgyermekes család a legidősebb gyermek, a 19 éves Máté lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg csak épségben a történteket. A fiú ébredt fel leghamarabb a tűz ropogására és azonnal kimenekítette testvéreit az égő épületből. A család számára szinte azonnal megindult a gyűjtés is, jó szándékú barátok, ismerősök és ismeretlenek siettek a segítségükre. Így tettek a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány bohócdoktorai is, akik egy új mosógéppel örvendeztették meg a családot.

A piros orros jótékonysági csapat a család segélykiáltására egy új mosógéppel próbálta enyhíteni a tragédia miatt kialakult helyzetet, de nem maradt el a kicsiket boldogító szeretetcsoki sem.

Fotó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

“Az önkéntes csapatunk főhadiszállása a Centerke Adományozó Központ, ahol évente 10 ezernél több adománycsomagot juttatunk ruha, élelmiszer, használati tárgyak formájában a kisgyermekeseknek, időseknek, egyedülállóknak, segítő szervezeteknek. Ott segítünk, ahol tudunk, a muníció erejéig a bajban lévők számíthatnak ránk. Az alapítvány bohócdoktor csapata kórháztámogató programként évek óta sikeres, de szabadidős, kulturális, környezetvédelmi, szociális programokban is bővelkedik a szervezet” – árulta el Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke.

Forrás: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb