Közélet

Napi összefoglaló: szombattól lehet, hogy szabad lesz az élet Szegeden, őszig beltéren nem láthatjuk a Szegedi Nemzeti Színház társulatát

Teljes kapacitással dübörgött a szerda, így összeszedtük Neked a nap legfontosabb híreit, hogy nehogy lemaradj semmiről! Tehát itt a napi összefoglaló: stagnál az új fertőzöttek száma, ma sem emelkedett 2 ezer fölé. Az Operatív Törzs szerint ezentúl a Sinopharm mellett az AstraZeneca vakcinára is lehet időpontot foglalni online. Számolgattunk erre-arra, és várhatóan szombaton lesz a nagy nyitás, de volt itt ma Parlamenti szavazás is, vagyis hamarosan 25 év alatt nem kell majd jövedelemadót fizetni. Hogy egy kis “hazait” is hozzunk, eláruljuk, hogy sajnos úgy tűnik, élőközönséges színházi előadásra őszig nem mehetünk és hatalmas pacsi innen az SZTE diákjainak, hiszen több mint 800 hallgató nyújtott segítséget a leterhelt egészségügyi dolgozóknak a harmadik hullám idején.

TOVÁBBRA IS 2 EZER ALATT AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 1692 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 774 399 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 64 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 188 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 172 főre emelkedett. 

BŐVÜLT A LISTA

A Sinopharm-vakcina mellett most már AstraZenecára is lehet időpontot foglalni online, jelentette be György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs mai tájékoztatóján.

25 ÉV ALATT NINCS JÖVEDELEMADÓ

A jövő évtől személyi jövedelemadó-mentességet élveznek a huszonöt év alatti munkavállalók a bruttó átlagkereset szintjéig. Az erről rendelkező törvényt 166 igen szavazattal, egy ellenvoks mellett fogadta el a mai napon a Parlament.

SZOMBATTÓL SZABAD AZ ÉLET?

Az operatív törzs szerdai tájékoztatója után, a vakcinaszállítmányok érkezési ütemét és az oltás gyorsaságát figyelembe véve a Portfolio arra a következtetésre jutott, hogy vagy április 30-án pénteken estére, vagy május 1-jén szombaton délelőttre érhetjük el a 4 millió elsőre beoltottat Magyarországon, így elvileg szombattól bekövetkezhet a gazdaság szélesebb értelemben vett nyitása a már védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek.

EGYELŐRE SZÍNHÁZBA NEM MEHETÜNK

A négymillió beoltott után lassan, de biztosan újraindul az élet Szegeden – a nyitással kapcsolatos Szeged 365 Restart cikksorozatunkban most a Szegedi Nemzeti Színházat vettük górcső alá, vagyis Barnák Lászlót faggattuk arról, hogyan készülnek a nyitásra. Az igazgató már a beszélgetés elején leszögezte, hogy számukra fő a biztonság, ezért egyelőre kivárják, hogy a társulat teljesen védett legyen mire élőben is a nagyközönség elé állnak.

PACSI AZ SZTE-S DIÁKOKNAK!

Nélkülözhetetlennek és rendkívül sikeresnek bizonyult a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vállaló SZTE-s hallgatók önkéntes munkája. A harmadik hullám idején több mint 800 diák nyújtott segítséget a leterhelt egészségügyi dolgozóknak. Legnagyobb számban az oltópontokon, a COVID osztályokon és az OMSZ-nál dolgoztak. Miközben sokan életeket mentenek, tanulmányi kötelezettségeiknek is eleget tesznek.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb