Kikapcs

Barnák László, Szegedi Nemzeti Színház: egyelőre nem lesz élőközönséges nyitás, váratlan volt a hirtelen jött szabadság

A négymillió beoltott után lassan, de biztosan újraindul az élet Szegeden – a nyitással kapcsolatos Szeged 365 Restart cikksorozatunkban most a Szegedi Nemzeti Színházat vettük górcső alá, vagyis Barnák Lászlót faggattuk arról, hogyan készülnek a nyitásra. Az igazgató már a beszélgetés elején leszögezte, hogy számukra fő a biztonság, ezért egyelőre kivárják, hogy a társulat teljesen védett legyen mire élőben is a nagyközönség elé állnak.

„Váratlan volt ez a hirtelen jött szabadság, hiszen az elmúlt hónapokban azért kellett zárva tartani a színháznak, mert a járványügyi helyzet olyan szintű volt, és a beoltottság mértéke olyan jellegű volt, hogy semmilyen módon nem lehetett kinyitni. Előtte harmadolták, felezték a nézőteret, fokozatosan jöttek a korlátozások, amikhez képes most szinte semmit sem kell fenntartani, a védettségi igazolvány pedig nem jelenti azt a védettséget, amivel a színház munkatársai gyakorolhatnák ugyanúgy a munkájukat, ahogy előtte” – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a társulatban még többen csak az első oltást vették fel, vagy még várnak rá, esetleg a betegségen estek át, ezért egyelőre a színház nem szeretné megnyitni kapuit.

Fotó: szegediszabadtéri.hu

ETTŐL FÜGGETLENÜL NEM MARADUNK PROGRAMOK NÉLKÜL

Barnák László azt is elárulta, hogy bár a színészeket egyelőre nem láthatjuk élőben, csak online formában, viszont a színház ettől függetlenül kinyit, hiszen a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjeinek, és a Szegedi Kortárs Balett előadásainak helyet adnak, ahol ajánlani fogják a maszk és a kézfertőtlenítő használatát attól függetlenül, hogy a hatályban lévő jogszabály erre nem kötelezi a nézőket. Hogy mikor láthatjuk akkor a színtársulatot a színpadon? Az igazgató erre is válaszolt:

„Javában folyik a munka most is egyébként a színházban, hiszen egy online tartalommal készülünk, a Barabbás című rádiójátékkal, valamint éppen készül egy videóklip a kisszínház falai között és lesz egy felolvasó, színházi előadásunk is. A nyitás számunkra azt jelenti, hogy egy intenzívebb, de óvatos munka folyhat már bent a falak között, de összeállt a következő évad tervezete is, amelyben ott van: a Padlás, a 39 lépcsőfok, a Dido és Aeneas, valamint egy kortárs balett előadás is, tehát arra készülünk, hogy ősztől intenzíven játszunk már” – emelte ki az igazgató, majd azt is elmondta, hogy jelenleg a Szabadtéri Játékokra készülnek, erre koncentrálnak. A Szabadtéri Játékok pontos programját egyébként a jövő héten tervezik közzétenni, vagyis hamarosan kiderül, hogy milyen csodás előadásokat láthatunk Szegeden.

SZÍNHÁZI ELŐADÁS EGYELŐRE NEM, DE MINIKONCERT MÁR LESZ A HÉTEN SZEGEDEN

Csütörtökön este 7 órától elstartol a Hági Udvarban hosszú idő után az első mini – koncert Szegeden, ugyanis végre visszatérhetnek az élő zenés esték a vendéglátóhely impozáns teraszára, hirdették ki a szervezők a Facebookon. Docpiano Band koncertjén díjmentesen tudsz részt venni, sőt még védettségi igazolvány sem kell!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb