Közélet

Napi összefoglaló: védettségi igazolvánnyal szabad az út Szlovéniába, kidobták a TIK könyvtárának leselejtezett könyveit

A mai nap nagy bejelentését Szijjártó Péter tette: a miniszter videós üzenetben számolt be arról, hogy mától védettségi igazolvánnyal szabadon utazhatunk Szlovéniába, hétfőtől pedig Bahreinbe. Mára helyreállították a koronavírus oltásra időpontfoglaló rendszert, ahol jelenleg Sinopharm és AstraZeneca vakcinákra lehet jelentkezni. Közben Szegeden szomorú kép fogadta azokat, akik a TIK környékén jártak, a könyvtár ugyanis konténerekbe dobta a leselejtezett könyveit. Ha lemaradtál a nap legfontosabb eseményeiről, olvasd el összefoglalónkat, hogy gyorsan képbe kerülj!

KORONAVÍRUS: 1951 ÚJ FERTŐZÖTT ORSZÁGOSAN, 76 A MEGYÉBEN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 1951 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 781 299 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 76 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 161 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 701 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 517 026 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 236 572 főre csökkent. 5191 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 621-en vannak lélegeztetőgépen.

A PFIZER ELFOGYOTT, DE MÁTÓL ÚJRA LEHET FOGLALNI IDŐPONTOT SINOPHARM ÉS ASTRAZENECA OLTÁSRA

Az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént, olvasható a koronavírus tájékoztató oldalon. Mint írják, ma reggeltől újra lehet interneten időpontot foglalni jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra. Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer vakcina elfogyott.

SZIJJÁRTÓ PÉTER: A BEOLTOTTAK MÁTÓL SZABADON UTAZHATNAK SZLOVÉNIÁBA

A beoltottak mától szabadon utazhatnak Szlovéniába, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán közzétett videós üzenetében.

A VALÓDI HŐSÖK KÖZTÜNK ÉLNEK: 180 DOBOZ IMMUNKOMPLEX VITAMINT ADOMÁNYOZOTT A SZEGEDI GOODWILL PHARMA A DEBRECENI KLINIKÁNAK

A szegedi Goodwill Pharma, gyógyszeripari vállalat a jelenlegi járványhelyzetben céljának tűzte ki, hogy segítsen a Covid-osztályokon hivatást teljesítő egészségügyi személyzet egészségének megőrzésében, ezért 180 doboz Szent-Györgyi Albert Immunkomplex CeDeZin tablettát adományoztak a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Covid-osztályán dolgozóknak, olvasható a cég közleményében.

SZOMORÚ VÉG: KONTÉNEREKBE PAKOLTÁK A TIK KÖNYVTÁRÁBÓL LESELEJTEZETT KÖNYVEKET

Szomorú véget ért azoknak a könyveknek a sorsa, hívta fel rá a figyelmünket Olvasónk, Gabriella, melyeket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ selejtezett le a tegnapi napon. A kidobott művek lehangoló látványt nyújtva sorakoztak egymásra dobálva a TIK könyvtár előtti konténerekben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb