Közélet

Napi összefoglaló: elindult a munka Vértón, lezajlott az első nap a Maty-éri kajak-kenu versenyen

Némi visszaeséssel indítottuk a mai napot Szegeden, ismét megugrottak a számok, viszont mostantól a Szputnyik-oltásra is lehet időpontot foglalni. Megindult a munka Vértón, végre gyönyörű lesz a sétány a tó körül, de megújulnak a környék játszóterei és közterületei is. Mindezek mellett volt itt még ma kajak-kenu válogató is a szegedi Maty-éren és sajnos csalók is járják a városunk utcáit! Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

MEGEMELKEDTEK A SZÁMOK SZERDÁRA

Némi visszaesés figyelhető meg a számokban, az elmúlt 24 óra adatai alapján ugyanis 1130 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 785 967 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 43 új esetet regisztráltak tegnapról mára.

MÁR VAN SZPUTNYIK IS

Mostantól kezdve a Szputnyik V vakcinára is lehet időpontot foglalni. Aki regisztrált, az AstraZeneca, a Sinopharm és az orosz oltóanyaggal történő oltásra jelentkezhet – közölte Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

MEGSZÉPÜL VÉRTÓ

Elindult a szegedi Vértó környékének megújítása a Zöld Város program keretében – tette közzé Facebook oldalán Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester ma délután, tehát hamarosan egy igazán gyönyörű és teljesen megújult környezet várja majd a szegedieket.

CSALÓK HÁZALNAK SZEGEDEN

Bejelentés érkezett a Szegedi Vízműhöz arról, hogy ismeretlenek a Maros utca környékén azzal keresték fel a társasházak lakóit, hogy vízdíj kompenzációt kaphat, aki kitölti a náluk lévő papírokat – figyelmeztet hivatalos közleményében a Szegedi Vízmű Zrt.

LEZAJLOTT AZ ELSŐ NAP A MATY-ÉREN

Kajak egyes 200 méteren Csizmadia Kolos, kenu egyes 1000 méteren Bodonyi András, kajak kettes 1000 méteren pedig a Béke Kornél, Varga Ádám duó nyerte a szerdai válogatót a szegedi Maty-éren, így ők képviselhetik majd Magyarországot a jövő héten ugyanitt sorra kerülő európai olimpiai pótkvalifikációs regattán.

23 MILLIÓ A JÓ ÖTLETEKÉRT

Telefonos applikációval kiegészített gyógyszeradagoló eszköz és környezetbarát számlázási rendszer is szerepel azok között a startup ötletek között, amelyeket a Szegedi Tudományegyetem hallgatói jelentős anyagi és elméleti támogatás segítségével fejleszthetnek – írja az egyetem közleményében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb