Szegedi Arcok

Kupakgyűjtéssel segíti a szegedi Bende gyógyulását a Somogyi fagyizó

A vilmoskörtétől a citromos túrón át a klasszikus ízekig terjed a Somogyi fagyizó repertoárja, ahol nemcsak mesteri kézműves fagylaltok előállításában, hanem jótékonykodásban is élen járnak. Hetente több száz kilogramm műanyag kupakkal segítik a nyitott gerinccel született szegedi kisfiú, Bende gyógyulását.

HÁROM ÉVE KÉSZÍTIK SAJÁT FAGYLALTJUKAT

A Somogyi fagyizó a hűsítő finomságokat már három éve házilag készíti el, és újhullámos üzlethelységként a cukor-, tej- és laktózmentes jeges receptek is szerepelnek a kínálatában. Előbb a belvárosban, a Somogyi utcán nyitottak meg, ezt követte az újszegedi Fő fasoron kialakított, teraszos fagyizó birtokba vétele.

“Szerettünk volna valami olyat csinálni, ami jó és örömet okoz az embereknek. Célunk, hogy finom fagyit készítsünk, jó minőségű alapanyagokból, így a tejes alapú fagyikat főzzük, a gyümölcsöseket pedig tejmentesen készítjük el” – emelte ki Gilinger Péter, a Somogyi fagyizó alapítója.

Az újszegedi Somogyi fagyizóban már természetesen megnyitott a terasz, a hely népszerűségét jól tükrözi, hogy csúcsidőben szinte lehetetlen itt szabad ülőhellyel találkozni.

“Nekünk az a tapasztalatunk, hogy a klasszikus ízek még mindig népszerűek, de mellette a pisztácia és a sós karamell is komoly rajongótáborral bír” – árulta el Gilinger Péter.

FAGYIVAL BENDÉÉRT

A Somogyi fagyizó a klasszikus ízek mellett különleges receptekkel is meglepi a fagylaltrajongó közönséget, mi például a Cherry Mániát és a Kinder Maxi Kinget is szívünkbe zártuk. Ugyanakkor nemcsak az ötletelésben, hanem önzetlenségben is példamutató a Somogyi fagyizó csapata: kupakgyűjtéssel segítik egy szegedi kisfiú gyógyulását.

“Nekünk is van kisgyerekünk, ezért döntöttünk úgy, hogy mindkét üzletünkből kupakgyűjtő pontot csinálunk a szegedi kisfiú, Bende gyógyulása érdekében. Szerencsére itt is számíthatunk a vendégeinkre, az elmúlt héten nagyjából 200 kg műanyag kupakot gyűjtöttünk össze, amiért nagyon hálásak vagyunk! Kívánjuk, hogy Bende minél hamarabb meggyógyuljon és egészséges legyen!” – zárta gondolatait Gilinger Péter.

Nyakunkba szakad a fagyiszezon, te is lehűsítenéd magad?
Keresd a Somogyi fagyizót:

  • Somogyi utca 11.
  • Fő fasor 105.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb