Közélet

Közel egymillió forint értékű életmentő készülékekkel lepte meg a Mosolykommandó a Szegedi Gyermekklinikát

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktor szolgálata 2015 óta járja a gyermekkórházakat, hogy a nevetés gyógyító erejével segítse a kisbetegek mentális gyógyulását. Az eltelt 6 év alatt szoros kapcsolatot sikerült kiépíteniük a Szegedi Gyermekklinikával, ezért a bohócdoktori programon kívül folyamatosan igyekeznek tárgyi felajánlásokkal is segíteni a klinika munkáját. Ezúttal két darab, összesen közel egymillió forint értékű életmentő készülékkel lepték meg az intézményt.

Bár a vírushelyzet miatti kényszernek köszönhetően a személyes bohócdoktori vizitek az elmúlt időszakban átmenetileg visszaszorultak, a Mosolykommandó online vizitekkel igyekezett kapcsolatot tartani a kisbetegekkel, amihez a Gyermekklinika munkatársai is segítségükre voltak. A digitális vizitek mellett az alapítvány nem tétlenkedett, számítógép-adományokkal segítettek rászoruló gyerekeket, egy a családi házát egy sajnálatos tűzeset miatt elvesztett családnak gyűjtöttek pénzt az újrakezdéshez, valamint a szokásos karácsonyi adományozás során is több száz családnak sikerült szebbé varázsolni az ünnepeket.

SIKERES VOLT A TAVALYI ÉV, EZÉRT A GYERMEKKLINIKA FEJLESZTÉSÉRE TÖREKEDTEK

“A vírushelyzet miatt több időnk maradt ötletelni, és új terveken dolgozni, és a Gyermekklinika részére szervezett felajánlásunk is ekkor született meg” – mondta el Pataki Gergely a bohócdoktorok alapítója, majd hozzátette, hogy a tavalyi évük kiemelten sikeres volt, így szerették volna a felajánlásokból befolyt plusz bevételüket a Gyermekklinika fejlesztésére fordítani.

ÖRÖMMEL FOGADTÁK A BETEGŐRZŐ MONITOROKAT

“Felkerestük dr. Bereczki Csaba igazgatót, aki örömmel fogadta az intézmény nevében a felajánlásunkat. Az egyeztetést követően két darab Umec típusú betegőrző monitorra esett a választás, amely a gyermek betegellátásban nagy segítséget jelent az intézménynek, amelyet szerdán adunk át a klinikának. Fontos hangsúlyozni, hogy a lehetőség nem jött volna létre a Mosolykommandó aktív támogatói nélkül, ezért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani annak a sok száz adományozónak, akik a tavalyi évben a Mosolykommandó bohócdoktorainak ajánlották fel adójuk 1%-át” – emelte ki továbbá az alapító.

A SEGÍTSÉGNYÚJTÁS FOLYAMATOS

A kuratórium döntése alapján a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány minden évben meghatározott összeget fog elkülöníteni, amelyből az éppen szükséges, hasznos, és nélkülözhetetlen beteggyógyító eszközöket fogják megvásárolni a Gyermekklinika részére. Ez az egyik kiemelt küldetésük, és missziójuk lesz az elkövetkezendő évekre nézve.

Még több figyelmesség a Mosolykommandótól:

Forrás: Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb