Közélet

Napi összefoglaló: május végétől jönnek a további enyhítések, több fronton is sikeresek voltak a sportban ma a szegediek

Ha csütörtök, akkor Kormányinfó! Természetesen ma sem maradt el, Gulyás Gergely pedig bejelentette, hogy május végétől lesz újabb enyhítés Magyarországon. Mától újraindultak a tervezett műtétek és Pfizer-oltásra is regisztrálhatunk. Mindezek mellett taroltak a szegediek ma szinte minden sportágban: volt itt úszás, gokart és kajak-kenu győzelem is! Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

MÁJUS VÉGÉTŐL MÁR LAGZIZHATUNK

Gulyás elmondta, Pünkösd utáni első héten érhetjük el az 5 millió beoltottat – mondta. A jövő héten ismét tárgyalni fog a kormány az esetleges enyhítésekről. Bárhogy is alakulnak az oltások május 28-tól lesz lehetőség a lakodalmak megtartására – jelentette be a miniszter.

MÁTÓL PFIZERRE IS FOGLALHATUNK IDŐPONTOT

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap ma SMS-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők mától már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban, írta a koronavírus tájékoztató oldal, mint hozzátették az oltás maga pénteken indul.

ÚJRAINDULTAK A TERVEZETT MŰTÉTEK

Május 13-ától, azaz mától újraindulnak az elektív beavatkozások, vagyis az eddig elhalasztott nem akut, azaz tervezett, időpontra előre egyeztethető műtétek, és a rehabilitációs ellátások. A beavatkozások igénybevételének részleteiről az Emberi Erőforrások Minisztériumát az Index kérdezte meg.

OLASZ ANNA TAROLT AZ EB-N

A szegedi Olasz Anna remekelt, ezüstérmet nyert csütörtökön a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a budapesti vizes Európa-bajnokságon. A Lupa-tavon rendezett viadalon a 27 éves magyar versenyző elképesztően szoros hajrában, éppen csak lemaradt az olimpiai bajnok és címvédő, szerdán 5 kilométeren is győztes holland Sharon van Rouwendaaltól, megszerezve ezzel az Eb első magyar érmét!

A GOKARTOS FIÚK IS A DOBOGÓRA ÁLLTAK

A Gokart Országos Bajnokság második versenyén ismét erős eredményeket értek el a Szabó testvérek. Szabó Ádám, és testvére Zalán az MNASZ Gokart Országos Bajnokság Calivita Kupa mezőnyében a második versenyüket teljesítették az elmúlt hétvégén a Benex Motorsport csapatával.

A MATY-ÉREN SEM MARADTUNK JÓ EREDMÉNYEK NÉLKÜL

Remekeltek a szegediek ma a Maty-éren. Mindkét számban döntőbe jutott Suba Róbert a Szegeden zajló gyorsasági és parakenu világkupán. Parakajakban az előfutamból kvalifikált, parakenuban pedig a sikeres középfutam után váltotta meg a jegyét a fináléra – osztotta meg a jó hírt a Szegedi Vízisport Egyesület Facebook oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb