Szegedi Arcok

Karikó Katalin: vannak emberek, akiknek mindegy, mit mondunk, nem fogják felvenni a vakcinát

“Vannak emberek, akiknek mindegy, mit mondunk, nem fogják felvenni a vakcinát” – magyarázta tegnap Karikó Katalin a Móra Ferenc Múzeumban, a világhírű kutatóbiológus szerint sokan félnek, éppen ezért nagy feladat a megfelelő tájékoztatás a vakcinák hatásmechanizmusáról.

Szeged új díszpolgára, egyben a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója elmesélte, rengetegen írnak rá a közösségi médiában és kérik meg, hogy tudományosan mondjon arról véleményt, hogy miért nem épül be az RNS a DNS-be. “Ez a legnagyobb aggodalmuk, hogy hosszú távon ez nagy probléma lesz, megváltozik a génjük, és beléjük épül a vakcina. De ha valaki ezt elhiszi, én hiába mondom tudományosan, hogy miért nem történik ez meg, az ilyen embernek nincsen tudományos ismerete, ha már egyszer elhitte, hogy az RNS beépül a kromoszómájába” – magyarázta az RTL híradónak és hozzáfűzte, reméli, hogy neki hisznek az emberek. Mint mondta, ilyenkor próbálja meggyőzni őket, de az az igazság, hogy az embereknek tudományos ismereteik nincsenek, ezért könnyen elhiszik, amit valahol az interneten olvasnak.

MA DÉLUTÁN 4-KOR KAPJA MEG A DÍSZPOLGÁRI CÍMET KARIKÓ KATALIN

A díszünnepségre péntek délután 4 órakor kerül sor a Széchenyi téren a Városháza előtt. Ez alkalomból kordonnal elkerítik a tér érintett részét, ahová csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező meghívott vendégek léphetnek be, ám így is lehetőségük lesz az érdeklődőknek megtekinteni, ahogy Karikó Katalin, világhírű biokémikus, egykori szegedi kutató átveszi a Pfizer/BioNtech koronavírus elleni vakcinájának kifejlesztésében játszott döntő szerepéért a megtisztelő Szeged díszpolgára címet. Az eseményt ugyanis óriás kivetítőn nyomon követheti minden érdeklődő szegedi.

Kapcsolódó cikkek

3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: window replacement dallas
  2. Visszajelzés: texas logo design
'Fel a tetejéhez' gomb