Kikapcs

Meghozta a kedvet a járványügyi korlátozások enyhítése: sorra jelentik be a fesztiválokat a szervezők

Meghozta a kedvet a járványügyi korlátozások enyhítése a növekvő beoltottság és a javuló járványadatok. Ez abból is látszik, hogy felszabadulunk a járványhelyzet okozta bénultságból, hogy sorra jelentik be a nyári fesztiválok megtartását. Szombaton a Debreceni Campus-fesztivál elindításáról érkezett hír, de bejelentették a szervezők, hogy megtartják az Everness Nomád önismereti fesztivált Siófokon, illetve Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is megrendezik a Duna Karnevált és lesz Fishing on Orfű és Rockmaraton is – írja a HVG.

Az Everness Nomád önismereti fesztivált június 17. és 21. között rendezik meg Siófokon. A négynapos rendezvényen a természetközeli életet népszerűsítik, többek között életmóddal kapcsolatos előadások – például az erdőfürdőről, a gyógynövényekről és a permakultúráról -, jóga- és mozgásprogramok, koncertek lesznek. Fellép a Zagar, az Earth Jam és a Korai Electric, lesz gyermekmegőrző, a zenei színpadon chill és elektronikus zenék hallhatók majd.

JÖN A DUNA KARNEVÁL IS

A Duna Karnevált két jubileumi gálaműsorral, online programokkal, hivatásos és amatőr táncegyüttesek közreműködésével rendezik meg június 11-12-én. Az előestén jubileumi koncertet ad a 15 éves Pál István Szalonna és Bandája, 12-én “best of” gálaműsor lesz. Válogatást adnak a A Monarchia bálja, az Európai Tánckaraván és a Szerelmünk, Kalotaszeg legszebb jeleneteiből. Az est főszereplői a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett Magyarország legkiválóbb néptáncegyüttesei és zenekarai lesznek. Fellép többek között a Bartina Néptánc Egyesület, a Bem Néptáncegyüttes, a Tököl Délszláv Táncegyüttes, a Göncöl és a Kolo zenekar. A rendezvényen az aktuális járványügyi szabályok lesznek érvényben.

LESZ FISHING ON ORTFŰ, BÁNKÓ FESZTIVÁL, EFOTT ÉS ROCKMARATON

Az Index már arról ír, hogy eddigi bejelentések alapján megtartják a Fishing on Orfűt is, bár a júniusi dátum közben augusztusra változott, az eredeti időpontban pedig nagy eséllyel egy családias rendezvénnyel kárpótolják a közönséget. A Bánkitó Fesztivál már május elejétől árulja a jegyeit és line upot is hirdetett, de a Sun Fesztivál, a Művészetek Völgye, a Paloznaki Jazzpiknik, az Ördögkatlan, az EFOTT, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, a VeszprémFest, a RockBalaton, a Rockmaraton, a Tábor Fesztivál és a Fekete Zaj Fesztivál csapata is készen áll a nyitásra. Ezek a rendezvények – két kivétellel – mind a nyár második felét igyekeztek becélozni, feltehetőleg azért, mert a júniusi nyitás korábban elég bizonytalannak tűnt. Ha mind megvalósul, az túlkínálatot eredményezhet elsősorban augusztusban a fesztiválpiacon, főleg, miután a fellépők terén sok esetben nagy valószínűséggel hasonló lesz a felhozatal. 

VÁRJUK, MI LESZ A SZIN SORSA

Ismert zenészek, valamint koncert- és fesztiválszervezők részvételével készült az a húszperces riportfilm, amelyben a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője, Kolonics Erika is szerepel. Mint “Koló” a videóban elmondja, azt a pillanatot várja, amikor kinyílnak a kapuk és maga előtt láthatja a sok száz fesztiválozót a Partfürdő bejáratánál. 

A DEJA VU FESZTIVÁL MÁR FIX SZEGEDEN

Megtartják Szeged egyik legjobban várt partiját, augusztus 5 -7. között jön a Deja Vu Fesztivál az Újszegedi Partfürdőre. A fellépők között ott van a tavalyra tervezett Danzel és Whigfield, de természetesen lesznek nagy visszatérők is, a Culture Beat, az Alice Dj és a Kozmix személyében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb