Közélet

Napi összefoglaló: Puzsér megvédte Karikó Katalint az ügynökváddal szemben, Merkely Béla szerint nem lesz újabb hullám

Izgalmas kijelentésekből ma sem volt hiány. Puzsér Róbert megmondta a véleményét a Karikó Katalin személyével kapcsolatban felmerült ügynökvádról, és bevédte a világhírű tudóst, közben Merkely Béla közölte, hogy Magyarországon sem most, sem szeptemberben nem lesz újabb hulláma a járványnak. Összeszedtük nektek a nap legfontosabb eseményeit egy csokorba, zárkózz fel gyorsan, ha a pünkösdi ünneplés alatt lemaradtál.

KORONAVÍRUS: 416 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 10 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 416 új esetet regisztráltak hazánkban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 088 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 10 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 44 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 519 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 668 820 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 103 749 főre csökkent. 1399 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen.

PUZSÉR RÓBERT: “EL A KEZEKKEL KARIKÓ KATALINTÓL!”

“Gyalázatos az a káröröm és az erkölcsi felsőbbrendűségnek az az arrogáns demonstrációja, amellyel a hazai közvélemény jelentős része Karikó Katalin beszervezési nyilatkozatát fogadta” – írta Puzsér Róbert a hirklikk.hu cikkében, arra a hírre reagálva, hogy a neves volt szegedi kutatónőt beszervezhette a szocialista állambiztonság abban az időszakban, amikor még Magyarországon élt.

SZÁLLÁS.HU: SZEGED A LEGNÉPSZERŰBB ÚTI CÉLOK KÖZÖTT VOLT A PÜNKÖSDI FOGLALÁSOKKOR

Úgy tűnik, a turizmusban is beindul az élet: a védettségi igazolvánnyal rendelkezők egy része már ezen a hosszú hétvégén elutazott a népszerű belföldi pihenőhelyekre. A Szállás.hu által közvetített bruttó foglalási érték 42 százalékkal nőtt pünkösdre az egy évvel korábbihoz képest – közölte a portál az MTI-vel. A tíz legnépszerűbb belföldi úti cél listájára felkerült Szeged is.

MERKELY BÉLA: MAGYARORSZÁGON SEM MOST, SEM SZEPTEMBERBEN NEM LESZ ÚJABB HULLÁMA A JÁRVÁNYNAK

Magyarországon sem most, sem pedig szeptemberben nem lesz újabb hulláma a koronavírus járványnak, közölte Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a TV2 műsorában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb