Közélet

Puzsér Róbert: “El a kezekkel Karikó Katalintól!”

“Gyalázatos az a káröröm és az erkölcsi felsőbbrendűségnek az az arrogáns demonstrációja, amellyel a hazai közvélemény jelentős része Karikó Katalin beszervezési nyilatkozatát fogadta” – írta Puzsér Róbert a hirklikk.hu cikkében, arra a hírre reagálva, hogy a neves volt szegedi kutatónőt beszervezhette a szocialista állambiztonság abban az időszakban, amikor még Magyarországon élt.

KARIKÓ KATALIN ELISMERTE A BESZERVEZÉS TÉNYÉT, DE HOZZÁTETTE, SENKINEK SEM ÁRTOTT

Karikó Katalin szegedi látogatása idején merült fel, hogy városunk vadonatúj díszpolgárát, egyben az idei Nobel-díj nagy esélyesét beszervezhette a szocialista állambiztonság abban az időszakban, amikor még Magyarországon élt. A kutatónő szombaton reagált a váratlan ügynökvádra, elismerte a beszervezés tényét, de hozzátette, hogy senkinek sem ártott, egyetlen jelentést sem adott.

PUZSÉR RÓBERT: “NEHEZEN TUDOM ELKÉPZELNI, HOGY EZT AZ AZÓTA VÉGZETT MUNKÁJÁVAL NE FIZETTE VOLNA VISSZA AZ EMBERISÉGNEK”

“Diktatúrában és azon kívül egyetlen szabály érvényes: ne árts! Mindegy, hogy Vikidál Gyula, Csurka István vagy Karikó Katalin mit írt alá az őt ért zsarolás vagy fenyegetés nyomán: csakis az számít, hogy a jelentéseik terhelőek voltak-e bárkire nézve. Ez a beszervezési nyilatkozat – ha ugyan hiteles – semmit nem mond el Karikó Katalinról”, írta Puzsér Róbert, majd hozzátette, “nem tudom, hogy tett-e Karikó Katalin terhelő jelentést bárkire is, de nehezen tudom elképzelni, hogy ezt az azóta végzett munkájával ne fizette volna vissza az emberiségnek. Ugyan miféle szörnyűségeket követhetett el egy egyetemista csaj Szegeden a hetvenes években? Karikó Katalin attól még hős marad, ha esetleg kiderül, hogy ő is ember, akinek vannak gyengeségei”, fogalmazott a publicista.

Forrás: hirklikk.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb