Közélet

Napi összefoglaló: nem lesz több napi Operatív Törzs sajtótájékoztató, összesen öt darab új fertőzött lett Szegeden

Pörgős pünkösd utáni keddet tudhatunk magunk mögött és a nap hírére is csak délelőttig kellett várni: elköszönt az Operatív Törzs, nincs több napi sajtótájékoztató. Ezt mi sem indokolja jobban, mint a napi számadatok, ugyanis összesen öt darab új fertőzöttet regisztráltak a megyénkben. Mától újra fizetős a parkolás és eddig több mint 100 ezer COVID elleni védőoltást adtak be Szegeden. Vége a napnak, pihenj le egy kicsit, meghoztuk a napi összefoglalót!

BYE BYE OPERATÍV TÖRZS!

Eljött a búcsú ideje, elköszönünk Müller Cecíliától, Galgóczi Ágnestől, Kiss Róberttől és Gál Kristóftól, a csapat visszavonul, nincs több napi Operatív Törzs tájékoztató.

ÖT ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 164 új esetet regisztráltak hazánkban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 5 új esetet regisztráltak tegnapról mára.

MÁTÓL FIZETŐS A PARKOLÁS SZEGEDEN

A ma éjfélkor életbe lépett rendeletnek köszönhetően végre lesz némi parkolóhely Szegeden, ezzel együtt visszatérnek a vaskos tételek is. Szeged 365 villámkisokos, benne a tarifákkal és a fontosabb tudnivalókkal.

A PARKOLÓJEGY JÖN, A MASZK MEGY AZ ÁLLOMÁSOKON

A MÁV és a Volánbusz állomásain és megállóhelyein a járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban már nem kötelező arcmaszk viselése.

EDDIG TÖBB MINT 100 EZER OLTÁST ADTAK BE SZEGEDEN

Jelentős oltási tevékenység zajlott pünkösd hétfőn is a Szegedi Tudományegyetemen. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozói mostanra több mint 100 ezer oltást adtak be. A szegedi orvosok, ápolók és önkéntesek áldozatos munkáját bizonyítja, hogy a gyógyult betegek és az intenzív osztályról gyógyultan távozók számának aránya, országos szinten, az SZTE klinikáján az egyik legjobb.

SEMMELWEIS-DÍJAT KAPOTT MA KARIKÓ KATALIN

Karikó Katalin a mai napon munkája és életműve elismeréseként átvette a legrangosabb magyar egészségügyi kitüntetést, a Semmelweis-díjat, tette közzé a hírt Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere a Facebook oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb