Szegedi Arcok

Végre indul a szezon, a szegedi fotósok is kiszabadulnak a stúdióból!

Ismét lehet vendégsereget fogadni az esküvőkre, és egyre inkább úgy tűnik, az igazi nyár is szép lassan megérkezik: ez nemcsak az ifjú párnak, hanem a szegedi fotósoknak is jó hír, akik eddig kényszerűségből a stúdiókba húzódtak vissza. Várható lagzidömpingről, fényképtémákról beszélgettünk egy közismert szegedi fotós arccal, a Szeged365 oszlopos tagjával, Nyitrai Szilárddal.

A FOTÓZÁS CSAK ÚGY ADTA MAGÁT

Stanley Kubrick, Lucien Hervé és Nyitrai Szilárd történetében is közös, hogy a fotózás még a gyerekkorból, az édesapától kapott filmes fényképezőgéppel, hobbiként lépett be az életükbe, majd nőtte ki magát igazi hivatássá.

“Én általános iskolában rajz tagozatra jártam, már akkor megfogott a vizuális ábrázolás kérdésköre. Édesapám fényképezőjével kezdtem el játszani otthon, és gyakorolgattam, hogy mit is lehet vele csinálni. Később már egy-két felkérés is megtalált, azóta pedig szakmaként űzöm a fotózást” – emlékezett vissza Nyitrai Szilárd.

Egy szegedi fotóst a legkülönfélébb felkérésekkel is megtalálnak a vásárlók: nem ritka a profi profilkép kérése Facebookra vagy bizony Tinderre, de a nyár közeledtével a menyasszonyfotózások és az esküvők kerülnek előtérbe.

INDUL AZ ESKÜVŐSZEZON

A járványügyi szabályok enyhítésével 200 főig ismét lehet lakodalmakat rendezni, így a fiatal pár is megoszthatja élete legboldogabb napját a vendégekkel. Ez az időszak a szegedi fotósoknak is bőven ad munkát.

“Esküvő jó esetben egyszer van egy életben, és számomra nagyon megtisztelő, ha egy pár a bizalmába fogad és felkér arra, hogy dokumentáljam ezt a fontos napot. Ilyenkor a reggeli készülődéstől kezdve a menyecsketáncon át a hajnai buliig elkísérem őket” – tette hozzá Nyitrai Szilárd.

A jó esküvőfotós viszont nemcsak egy nap alatt örökít meg mindent. Ottjártunkkor is épp menyasszonyfotózásba csöppentünk, a belvárosi stúdióban külön fodrász és a sminkes készítette elő Szilárd alanyát.

“Én nagyon szeretem az esküvői felkéréseket, mert változatos, hangulatban és érzelmekben gazdag közeget jelent. Nagy örömök, nagy sírások tanúja lehetek, és fantasztikus dolog mindezt képi anyaggá varázsolni” – összegezte hitvallását Nyitrai Szilárd.

Neked is egy jó fotósorozata lenne szükséged?
Keresd Szilárdot: 20/5298181
[email protected]

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb