Szegedi Arcok

Szuperhőst faragnál a család kincséből? A szegedi vízimentő Lévai Norbival rajtol a Hősök Hete Gyerektábor!

Szerintünk nincs olyan kisfiú (vagy kislány) a galaxisban, aki legalább egyszer nem akart volna tűzoltó, mentős, rendőr vagy épp vízimentő lenni. Ha a Te kincsed is rajong valamelyik szakmáért, itt az idő: júliusban Szeged mellett szervezik meg a Hősök Hete gyerektábort, az ötletgazda pedig egy igazi szegedi legenda, a vízimentő Lévai Norbi! El is csíptük egy villáminterjúra, íme az összes dolog, amit anyukaként / apukaként tudnod kell az eseményről!

NYÁRI TÁBOR, HŐSÖK KÖZÖTT? CHALLENGE ACCEPTED!

“Igyekeztünk egy olyan tábort összehozni, ahol a gyerekek már fiatalon megtanulják, mit kell tenni, a ha tényleg beüt a baj, kit kell hívni, mit kell mondani a telefonba” – magyarázta a Hősök Hete Gyerektábor vezetője, a szegedi Lévai Norbert. Norbi népszerű arc a városban, a sztorija pedig egészen lenyűgöző. Gyerekkorában majdnem elvesztette a lábát, rengeteg szenvedésen és 25 (!) műtéten esett át, de megérte küzdenie: köz – és elismert vízimentő lett belőle, aki amellett, hogy a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat oszlopos tagja, illetve a Borbála Fürdő uszodamestere, többek között a Sziget Fesztivál és még rengeteg nagy rendezvény vízi felügyeletéért is felel.

RENDŐRKUTYÁK, TŰZOLTÓFECSKENDŐ, VÍZIMENTŐ-HAJÓ AVAGY EGY TÖKÉLETES NYÁRI TÁBOR, ALGYŐN

“Úgy raktuk össze a menetrendet, hogy egyszerre tanuljanak és szórakozzanak a kicsik” – magyarázta Norbi, mint mondta, a délelőtt a szakmai programoké, a délután a lubickolásé a Borbála Fürdőben. A tábor különlegessége, hogy minden egyes programon egy-egy igazi hős is részt vesz, a rendőrökön a vízimentőkön át a tűzoltókig. Tavaly hatalmas sikert aratott a program, a kedvenc elemek az idén is jönnek:

  • lehet majd vizet locsolni valódi tűzoltókkal,
  • kerékpáros ügyesség pályán menni rendőrök irányításával,
  • rendőrkutyákkal ismerkedni és játszani,
  • beülni a vízimentők hajójába,
  • kipróbálni a mentőeszközöket,
  • közben pedig megtanulni, mire kell vigyázni a vízparton, nyaralás közben.

A tábort július 5 és 9. között tartják meg Algyőn, a programok reggel fél 8 és délután 4 között tartanak. Jelentkezni a Borbála Fürdő honlapján tudsz, a tábor ára 24.900 Ft (algyőieknek 19.900 Ft), ebben benne van napi kétszeri étkezés is.

A táborra EZEN A LINKEN tudsz jelentkezni, bővebb tájékoztatást is itt találsz.

MOZGALMAS SZEZONRA KÉSZÜLNEK

Norbi – mint fentebb írtuk – többek között a Sziget Fesztivál vízi biztosításáért felel, bár, mint nyilatkozta, az idei nyár ebből a szempontból még képlékeny: a Szigetet lefújták, sok más rendezvény még képlékeny. A belföldi turizmus élénkülésével viszont mozgalmas nyárra készül a szegedi vízimentő, a Lapos Beach június 15-i nyitásával valószínűleg rengeteg dolguk lesz majd.

A fotók a 2020-as táborban készültek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb