Közélet

Napi összefoglaló: június közepétől újabb enyhítések jönnek, az SZTE a legjobb magyar egyetem

Már kora reggel befutott a nap lejobb híre, június közepétől ugyanis újabb enyhítések jönnek. Orbán Viktor sem fukarkodott ma a szóval, alaposan kivesézte a költségvetést és a jövőbeni terveket. Megvan az új iskolai tanév hivatalos rendje, Hődör Gábor, szegedi asztrofotós képeit már a franciák is megcsodálhatják és az is kiderült ma, hogy az SZTE a legjobb magyar egyetem. Dőlj hátra egy picit, és zárd a napot a Szeged365-tel!

HAT ÚJ ESET A MEGYÉBEN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 179 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 6 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 6 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 889 főre emelkedett. 

MÉG TÖBB ENYHÍTÉS A NYÁRRA

Ha már hiányzott a csattogós lepke – meleg sör – Kisgrófó kombó, remek hírünk van: június közepétől falunapot is lehet tartani Szeged környékén (meg úgy általában, bárhol az országban). Az éj leple alatt mindenféle bejelentés és egyéb csinnadratta nélkül kijött egy kormányrendelet, benne újabb enyhítésekkel.

ORBÁN VIKTOR ÉRTÉKELT

Orbán Viktor a Magyarország újraindul! csúcskonferencián foglalta össze a kormány gazdaságpolitikai alapvetéseit, válságkezelését és céljait. A miniszterelnök beszélt többek között a gazdaság újraindításának részleteiről, a GDP növekedésről és a minimálbér kapcsán kitűzött célokról is.

MOST MÁR MEHETÜNK VÉDETTSÉGIVEL AKÁR CASABLANCÁRA IS

Magyarország és Marokkó megállapodott, hogy kölcsönösen elismeri egymás védettségi igazolásait – jelentette be szerdán a marokkói fővárosban, Rabatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nászer Burita marokkói külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján.

MEGVAN A KÖVETKEZŐ ISKOLAI TANÉV HIVATALOS RENDJE

A kedden késő este megjelent Magyar Közlönyben kihirdették az emberi erőforrások miniszterének rendeletét a 2021/2022. tanév rendjéről. A következő tanévben az első tanítási nap 2021. szeptember 1. (szerda), az utolsó tanítási nap 2022. június 15. (szerda).

AZ SZTE A LEGJOBB MAGYAR EGYETEM

Dagad a mellünk a büszkeségtől, ugyanis a legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) ranglistán idén az 551-560. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem. Ezzel az eredménnyel kiérdemelte Magyarországon a legjobb universitas rangot!

HŐDÖR GÁBOR A CSILLAGOKIG REPÍT BENNÜNKET

Hődör Gábor újabb sikereket ért el csodálatos asztrofotóival. A Rádió 88 munkatársának képeit már láthatta a csillagászat iránt érdeklődő olvasóközönség a National Geographic magazinjaiban is, ezúttal pedig egy francia lap csapott le a fantasztikus felvételekre, tette közzé a szegedi asztrofotós Facebook oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb