Kikapcs

Szeged 365 fotóriport, Transformers verzió: így daruzták be a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadának 30 tonnás elemeit

Nagy volt ma a nyüzsgés a szegedi Dóm téren, ugyanis a helyére illesztették a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadának elemeit, köztük a színpad felső keretét alkotó, 30 méter fesztávú, egyenként 4 tonnás traverzeket. A hatalmas szerkezetet délután kettőkor kezdték el daruzni egy 65 tonnás Liebherr szörnyeteggel, naná, hogy ott voltunk!

EGYENKÉNT 4 TONNÁS, 30 MÉTER FESZTÁVÚ ELEMEKET DARUZTAK BE MA DÉLUTÁN

“A 65 tonna ön- és 35 tonna ellensúlyú daru 50 méteres gémmel rendelkezik, ezzel emeltjük be az egyenként 4 tonnás (!) és 30 méter fesztávú színpadelemeket” – magyarázta a technikai részleteket Bujdosó Roland, a kivitelező Bujdigép Kft. daruzást koordináló munkatársa.

Íme a produkció, Nyitrai Szilárd kollégánk felvételein:

AZ ÉPÍTÉSI ELEMEK KITERÍTVE BUDAPESTTŐL SZENTENDRÉIG ÉRNÉNEK

A teljes épített helyszín hatalmas méretekkel bír, mint Várkonyi Miklós, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki vezetője nemrég elmondta, a csaknem 4000 fős nézőtér mellett a színpad és a műszaki-művészeti kiszolgáló bázis együtt mintegy 2000 négyzetméter. A szállított építési elemek kiterítve Budapesttől Szentendréig érnének, a szerkezetek teljes súlya pedig körülbelül 140 ezer kilogramm.

A 936 négyzetméteres színpadnak majdnem 1000 tonna súlyt kell elbírnia.

Nemcsak a műszaki adatok figyelemreméltóak: a Szegedi Szabadtéri Játékokon nyaranta közreműködők száma meghaladja az 1500 főt. Minden infó az építésről és az idei évad programjairól az alábbi cikkünkben:  

Fotók: Nyitrai Szilárd, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb