Közélet

Napi összefoglaló: hamarosan teljesen elkészül a Szegedi Szabadtéri helyszíne, különleges film készült az elhunyt szegedi kutatók emlékére

Új hét robbant be Szegedre és új, izgalmas hírekkel is készültünk mára. A hétvége után végre kaptunk friss koronavírus infókat és a szegedi származású Lehoczky Zsuzsa is hivatalosan a Nemzet Színésze lett. Áder János Máté Bence világhírű, szegedi természetfotóssal beszélgetett és hoztunk némi infót a Szegedi Szabadtéri helyszínének állapotáról, de az is kiderült ma, hogy egy különleges filmet készítettek az SZTE-n Etiópiáról, ezzel emléket állítva az ott meggyilkolt szegedi kutatóknak. Pihenj meg egy kicsit a Szeged365-tel, itt a napi összefoglaló!

HÉTINDÍTÓ COVID-ADATOK

A hétvégén összesen 255 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 045 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 7 új esetet regisztráltak péntek és vasárnap között. Elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 925 főre emelkedett. 

LEHOCZKY ZSUZSA MÁR HIVATALOSAN IS A NEMZET SZÍNÉSZE LETT

Vasárnap este átvette a Nemzet Színésze címet a szegedi Lehoczky Zsuzsa Vidnyánszky Attilától, a Nemzeti Színház főigazgatójától a Rómeó és Júlia című dráma előadása után a Nemzeti Színházban.

SZEGEDI TERMÉSZETFOTÓSSAL BESZÉLGETETT ÁDER JÁNOS

A természetfotózásról és természeti értékeinkről beszélgetett Máté Bence világhírű, szegedi természetfotóssal Áder János köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett adásában.

MEGJELENT A KEFEEMBER SZEGEDEN

Azt tudjuk, hogy Szeged az a város, ahol a művészek igazán kibontakozhatnak! Láttunk már szinte mindent a Napfény Városában, a p@csaembertől kezdve a Nirvanát csellón játszó utcazenészeken át, az apokalipszist hirdető idős asszonyig, és most úgy tűnik gyarapodtunk, ugyanis megjelent a “kefeember” és Mi imádtuk!

KÜLÖNLEGS FILM KÉSZÜLT, AZ ELHUNYT SZEGEDI KUTATÓK EMLÉKÉRE

Etiópia négy világörökségi helyszínén is jártak a Szegedi Tudományegyetem oktatói és kutatói, akik dokumentumfilmet forgattak az ország páratlan természeti és kulturális értékeiről. A kutatók felkeresték Földünk legforróbb sivatagát, és emléktáblát helyeztek el az Erta Ale vulkán ízzó lávafolyamának „partján” az ott meggyilkolt szegedi kutatók, Fábián Tamás és Dr. Szabad Gábor emlékére – olvasható az egyetem sajtóközleményében.

HAMAROSAN KÉSZ A SZABADTÉRI HELYSZÍNE

Röpke három hét alatt a Dóm tér hatalmas területén a semmiből kiemelkedett a Szegedi Szabadtéri Játékok közkedvelt helyszíne, ahogy Izsák Bernadettől, a rendezvény sajtórefensétől megtudhattuk, a munkálatok nagyon jól haladnak, sőt, a jövő hét elejére már teljesen el is fog készülni az ország legnagyobb és legszebb szabadtéri színháza, mely idén ünnepli 90. születésnapját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb