Szegedi Arcok

“Hittünk benne, hogy képesek vagyunk rá” – interjú Bánhidi Bencével, akit Szeged legkedveltebb férfi sportolójának választottak

Bánhidi Bencét, a negyedjére is bajnok MOL-PICK Szeged beállósát választották Szeged legjobb férfi sportolójának a REÖK Cukrászda közönségszavazásán. A kékek ikonikus csapattagját a Dicsőségfal díjátadóján kaptuk el egy gyors interjúra, ahol mesélt a bajnoki meccsről, a nyári tervekről és az eszméletlen népszerűségének titkáról.

Június ötödikén volt az a meccs, amire még sokáig emlékezni fogunk, hiszen 2018 után újra bajnok lett a MOL-Pick Szeged. Felemelő érzés volt ez számunkra is, de bele sem merünk gondolni, hogy mit érezhettek a srácok a pályán, akik végül elhozták a dicsőséget 2021-ben is Szegednek! Erről faggattuk elsősorban Bánhidi Bencét, aki elmondta, hogy bizony keményen megküzdöttek a sikerért.

“Azt gondolom, hogy egy ilyen nehéz év után hatalmas és felemelő érzés ez minden szegedi számára. Annyi problémánk volt az egész év folyamán – mind a Coviddal, mind a sérülésekkel -, hogy nagyon jól esett minden szegedi szívnek, hogy így zártuk ezt az évet. Hitt abban az egész csapat, hogy képesek vagyunk rá, és mind a két meccsen nagyon koncentráltak voltunk, fegyelmezetten játszottunk, és szerintem ez volt a siker kulcsa” – mesélte a kékek beállósa, és nem csak ők hittek magukban, hanem mi is hittünk bennük!

A BAJNOKI CÍM UTÁN JÖHET A PIHENÉS

Adódott a kérdés mindezek után, hogy mi jön most? “Nekem most egy kis pihenés jön” – vágta rá egyből Bence, majd gyorsan hozzátette, hogy valójában nem csak neki, hanem az egész csapatnak, hiszen július végén kezdik meg a felkészülést a szeptemberi szezonra. Bánhidi Bence kérdésünkre egyébként azt is elárulta, hogy ő személy szerint a barátnőjével Spanyolországba utaznik hamarosan nyaralni, de lehet, hogy Olaszországba is ellátogatnak.

SZEGED LEGKEDVELTEBB FÉRFI SPORTOLÓJA LETT

Még mielőtt bajnok lett a MOL-Pick Szeged csapata, Bánhidi Bencét választották meg Szeged Napja alkalmából a REÖK Cukrászda közönségszavazásán városunk legjobb férfi sportolójának. Rá is kérdeztünk Bencénél, hogy ő miben látja a töretlen népszerűségét?

“A teljesítményem mögött azért rengeteg munka van. Ezen a poszton és ebben a sportban nagyon fontos, hogy alázatos és kitartó legyél mindig, hiszen nagyon hamar el tudnak nyomni. Mindig jön egy másik, aki oda tud lépni hamar a helyedbe, úgy hogy a kulcs szerintem az, hogy állandóan a maximumot add és mindig úgy dolgozzál, mintha az lenne az utolsó” – vallja magáról Bence. Kérdésünkre egyébként azt is elárulta, hogy a csapatnak már nagyon hiányzott a szurkolói tömeg a meccsekről, hiszen nekik játszanak, nekik dobják a gólokat és nagyon örülnek, hogy végre a szegediekkel személyesen is osztozhatnak a sikeren!

Bence kedd délután vette át a díjat a REÖK Cukrászda tulajdonosaitól, Rádai Edinától és Mannah Redától:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb