Közélet

Már foglalhatnak időpontot oltásra a taj-számmal nem rendelkező külföldiek és a külhoni magyarok

- Hirdetés -

Újabb szakaszához ér a magyar oltási program. Miután a magyar lakosság 55%-a és a regisztráltak 92%-a már felvette az oltást, a kormány lehetővé teszi a Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok oltását is – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

Mint írják, ez a két célcsoport május eleje óta tud regisztrálni az oltásra. Az itt élő külföldiek számára külön angol nyelvű regisztrációs felület is elérhető. Június 19-én szombaton számukra is megnyílt az EESZT internetes időpontfoglaló rendszere.

SINOPHARM, PFIZER ÉS SZPUTNYIK OLTÁSRA KÉRHETNEK IDŐPONTOT

- Hirdetés -

Az érvényesen regisztráltak az előzetes regisztrációjuk során megadott email címre értesítő levelet kapnak, ami tartalmazza: a TAJ számmal nem rendelkezők számára létrehozott angol nyelvű időpontfoglaló felület elérési linkjét, illetve az EESZT által generált technikai azonosító számot (PID number). Az email értesítőben szereplő linkre kattintva, a regisztrációkor megadott valamely okmányazonosító és a megküldött technikai azonosító szám (PID number) együttes használatával tudnak belépni az időpontfoglaló felületre. Mostantól tehát az érvényesen regisztrált külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra.  Országosan Sinopharm, Pfizer és még korlátozott mennyiségben Szputnyik oltás foglalható. A regisztráció és az időpontfoglaló is mostantól folyamatosan nyitva áll az itt élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok számára is, és az oltást követően természetesen ők is jogosultak védettségi igazolványra. 

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb