Közélet

Napi összefoglaló: Olasz Anna megszerezte a kvótát, ott lesz az olimpián, Reichstein-érmet kapott Karikó Katalin

Dagad a mellkasunk a büszkeségtől, hiszen még egy szegedi ott lehet az olimpián: Olasz Anna is megszerezte a kvótát! Még egy jó hír mára: Karikó Katalin kapta a 2021-es Reichstein-érmet, a legnagyobb svájci tudományos díjat a gyógyszerészet területén. Megnyílt az oltásra való időpontfoglalás a TAJ-számmal nem rendelkezők előtt is, de sikeres szemétszedési akciók is voltak Szegeden – többek között ezekről is olvashatsz a Szeged365 napi összefoglalójában!

MÉG EGY SZEGEDI OTT LESZ TOKIÓBAN!

Nem is lehetnénk ennél büszkébbek, hiszen megvan a negyedik szegedi, aki ott lesz az olimpián: Olasz Anna is ott lesz Tokióban! Anna nem bízta a véletlenre: megnyerte az olimpiai kvalifikációs versenyt Setúbalban, így nem kellett számolgatni, a Haász SZUE úszója második olimpiájára készülhet!

MÉG EGY LENYŰGÖZŐ DÍJ KARIKÓ KATALINNAK

Karikó Katalin kapta a 2021-es Reichstein-érmet, a legnagyobb svájci tudományos díjat a gyógyszerészet területén. A gyógyszerészeti tudományok svájci akadémiájának elismerése erősíti a várakozásokat, hogy Karikó Katalin a Nobel-díj egyik fő esélyese lehet.

MÁR FOGLALHATNAK IDŐPONTOT A TAJ-SZÁMMAL NEM RENDELKEZŐK IS

Újabb szakaszához ér a magyar oltási program. Miután a magyar lakosság 55%-a és a regisztráltak 92%-a már felvette az oltást, a kormány lehetővé teszi a Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok oltását is.

SIKERES E-HULLADÉKGYŰJTÉSI AKCIÓ SZEGEDEN

Sikeresen zárult az az e-hulladékgyűjtési akció, melyet Kothencz János önkormányzati képviselő szervezett Szegeden. Szombat délelőtt folyamán 388-an fordultak meg reggel 8 és 12 óra között az Etelka sori Autós Tanpályán felállított gyűjtőponton és vitték el az otthon feleslegessé vált, elromlott elektromos készülékeiket.

A FIATALOK IS LENDÜLETBEN VOLTAK

Lendületben volt a Teentrashers csapata Szegeden. Ezen a hétvégén több mint 50 zsák szemetet szedtek össze a MÁV elhagyatott telephelyén a fiatalok, ezúttal nem kis segítséggel: budapestiek, vidékiek és még a tanárok is beszálltak a szemétszedési akcióba.

ÉJSZAKAI HADMŰVELET A SZEGEDI TŰZOLTÓKNÁL

Csenge nevű olvasónktól kaptuk az üzenetet, miszerint szombat este egy kis akciónak lehettek szemtanúi Szegeden. Olvasónk rendőrökről és flexszel akciózó tűzoltókról számolt be a Budapesti körút és az Űrhajós utca sarkán, mi pedig rákérdeztünk, hogy mi lehetett a zűrzavar oka: nyugi, nem volt komoly baj, a nagy megmozdulásban senki sem sérült meg szerencsére!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb