Közélet

Napi összefoglaló: kigyulladt egy panellakás Szegeden, magyar nemzeti színekben pompázik ma a Szent Gellért Fórum

Hatalmas tűzeset borzolta ma a kedélyeket Szegeden, ugyanis kigyulladt egy panellakás a Pick és az IH között, 20 tűzoltó vonult a helyszínre. Ma lesz a magyar-német meccs az EB-n, ennél fogva a Szent Gellért Fórum is nemzeti színekbe öltözik. Az is kiderült ma, hogy megszűnt a 30 kilométeres utazási sáv, vagyis innentől szabadon utazhatunk Magyarország és Szerbia között. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

BRUTÁLIS TŰZESET SZEGEDEN

“Ég az egyik lakás a szomszédunkban, meg lehet fulladni a füsttől” – írt ránk 10 óra környékén az egyik Szeged 365 olvasó a Maros utca 15-ből. Mint Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivőjétől megtudtuk, egy első emeleti panellakás nappalija égett ki, füst és korom uralta az egész házat. A bent lévő családot és az egyik szomszédot a szegedi tűzoltók menekítették ki, akik 20 fővel dolgoztak a lángok megfékezésén.

MAGYAR NEMZETI SZÍNEK, MA ESTE, SZEGEDEN

21 órától Münchenben lép pályára a magyar válogatott, az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek utolsó fordulójában, ahol Németország lesz az ellenfél. Korábban a müncheni polgármester arra tett javaslatot, hogy szivárványszínűre fessék a meccsre az Allianz Arénát, válaszul Kubatov Gábor, az FTC elnöke bejelentette, hogy magyar nemzeti színekbe borul a mérkőzésre a Groupama Aréna. Ehhez több magyar klub is csatlakozott végül, és a szegedi Szent Gellért Fórum is piros, fehér és zöld színekben fog ma este pompázni.

SZABAD AZ ÚT

A mai naptól karantén nélkül utazhat Szerbiából Magyarországra, és vissza, minden magyar, magyar-szerb, illetve szerb állampolgár – írja Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának hivatalos Facebook oldala.

EGYETLEN ÚJ ESET SZEGEDEN

Meghalt 8 beteg, 91-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon – adta hírül a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 431 713 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 619 877-en már a második adag vakcinát is megkapták. Csongrád-Csanád megyében mindössze egyetlen esetet regisztráltak.

MEGÚJULT A JERNEY UTCAI ÓVODA

Csaknem 300 millió forintból, uniós támogatással újították fel Szeged-Kiskundorozsmán a Jerney utcai óvoda épületét, ezzel 2017 óta nyolc óvoda rekonstrukciója fejeződött be a Csongrád-Csanád megyei székhelyen – írja közleményében az önkormányzat.

ISMÉT EGY DÍJ KARIKÓ KATALINNAK

A koronavírus elleni vakcinák kifejlesztésében részt vevő hét kutató, köztük Karikó Katalin nyerte el idén a spanyol Nobel-díjnak is nevezett Asztúria hercegnője-díjat tudomány és technológia kategóriában – hozta nyilvánosságra a döntését a zsűri szerdán Oviedóban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb