Közélet

Napi összefoglaló: teljesen megújult az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, újabb nagy tűzeset volt Szegeden

Egy újabb nagy tűzesettől volt hangos a péntek Szegeden, ugyanis kigyulladt egy tizedik emeleti lakás a Felső Tisza-parton. Jó hírek is érkeztek azért mára: teljesen megújult a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája és egy korszerű lucernafeldolgozó-üzemet is átadtak pénteken, de új gazdasági alpolgármestert is választottak a mai közgyűlésen. Dőlj hátra egy picit és zárd a napot a Szeged365-tel, mutatjuk a nap legfontosabb híreit!

PÉNTEKI TŰZESET SZEGEDEN

Valami nagy baj lehet a Fokával szembeni, Felső Tisza-parti 10 emeletes panelépületnél – jelezte ma délután fél 2 felé Dániel nevű olvasónk. Mint mondta, 2 mentős, 2 rendőrautó, egy tűzoltóautó és még a katasztrófavédelem emberei is a helyszínen tartózkodnak. Az olvasói hírt nem hivatalos katasztrófavédelmi forrásaink is megerősítették, mint mondták, kigyulladt egy tizedik emeleti lakás Szegeden, a Felső Tisza-part 26. szám alatt.

KORSZERŰ ÉS BABABARÁT LETT A SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI KLINIKA SZEGEDEN

Több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatásból megújult a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája. A Koraszülött Intenzív Osztály (PIC) áthelyezése és fejlesztése, a szülészet családbaráttá alakítása, az Újszülött és Gyermekágy Osztályok felújítása mind a Dél-Alföldi Demográfiai program célkitűzéseinek megvalósulását szolgálják – értesítette közleményben szerkesztőségünket az egyetem sajtóosztálya.

KOVÁCS TAMÁS AZ ÚJ GAZDASÁGI ALPOLGÁRMESTER

19 igen és 8 nem szavazattal Kovács Tamást választották meg Szeged város gazdasági alpolgármesterének a pénteki közgyűlésen. A képviselők a zárt ülést követően, délután 13 órakor voksotak, a szavazatokat a jogi bizottság tagjai számolták össze, az eredményeket Binszky József közölte.

KORSZERŰ LUCERNAFELDOLGOZÓ-ÜZEMET ADTAK ÁT MA SZEGEDEN

Korszerű lucernafeldolgozó-üzemet alakított ki a Karotin Kft. Szeged határában, az uniós támogatással, 1,6 milliárd forintból megvalósult beruházást pénteken adták át.

SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN NEM REGISZTRÁLTAK ÚJ FERTŐZÖTTET

Újabb 66 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, Csongrád-Csanád megyében nem regisztráltak új esetet – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön, kiemelve: eddig 5 454 866 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 728 655-en már a második adag vakcinát is megkapták. Az elmúlt 24 órában 8 áldozata volt a járványnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb