Közélet

Napi összefoglaló: megváltozott az életünk ma reggeltől, csak kilépésre volt használható a röszkei kishatárátkelőhely

Új napra virradtunk mára, véget ért a kötelező maszkviselés, életbe léptek az enyhítések és kijött a Magyar Közlöny is erről. A megnövekedett forgalom miatt csak kilépésre volt használható a röszkei kishatárátkelőhely, de volt itt még ma kamionos és motoros találkozó is Szegeden – többek között ezekről is olvashatsz a napi összefoglalónkban.

VÉGET ÉRT EGY KORSZAK SZEGEDEN

Mivel pénteken elértük az öt és félmillió koronavírus elleni vakcinával beoltottat, ezért aznap este megjelent a Magyar Közlönyben az újabb enyhítésekről szóló rendelet. A rendelkezésben előírtak szombat hajnaltól kezdve életbe is léptek, ezáltal – néhány kivételtől eltekintve – véget ért a kötelező maszkviselés korszaka a beltereken és a tömegközlekedési eszközökön.

MA DÉLUTÁN CSAK KILÉPÉSRE VOLT HASZNÁLHATÓ A RÖSZKE 2-ES HATÁRÁTKELŐHELY

A határátlépés gyorsítása érdekében szombaton 13 óra 30 perctől ideiglenesen, 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

JÁRDÁRA FESTETT GRAFIKÁK SZEGEDEN

Szeged belvárosában június végén nagyobb léptékű felújítás kezdődött, vagyis teljesen megújul a Oskola utca, a hídfő csomópontja és a Stefánia, de lesznek kisebb közlekedési változások a belváros több pontján is. Ennek kapcsán járdafestményekkel szeretnék felhívni a szegediek figyelmét a közlekedésbiztonság és a projekt fontosságára.

SORAKOZÓ TRAM-TRAINEK

Június 30-án futott be a negyedik szerelvény az országba. Azóta egyesült az összes tram-train, Lázár János Facebook posztjából ugyanis kiderült, hogy jelenleg a MÁV szentesi motorgarázsában pihen mind a négy szerelvény.

ÁTROBOGTAK SZEGEDEN A GÉPSZÖRNYEK

Izgalmakkal indult a szombat Szegeden, ugyanis felbőgtek a kamionok és a motorok, vagyis megtartották a felvonulást a XXXI. Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozón. Az impozáns látványt nyújtó hatalmas gépmonstrumok és motorok Sziksósfürdőről indultak, és ahogy azt kell: integetve, dudálva, hatalmas erővel robogtak végig egész Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb