Szegedi Arcok

A kis Bende már az új kerekesszékével rója az utcákat, hatalmas mosollyal az arcán nyílt meg ezáltal előtte a világ

Hat nap alatt több mint 1.300.000 forintot gyűjtött a Karitáció Alapítvány a nyitott gerinccel született kisfiúnak, Bendének. Az összeget még májusban adták át a szülőknek, amit Ők egy új Panthera Bambino kerekesszékre fordítottak. Az alapítvány ma közösségi oldalán tette közzé, hogy a kis Bende már nagyon belejött a kerekeszék használatába, és hatalmas mosollyal az arcán nyílt meg ezáltal előtte a világ.

A Karitáció Alapítvány így ír Facebook oldalán: “Mertünk nagyot álmodni, és valóra vált! Hittünk abban, hogy együtt csodákra vagyunk képesek! Bende már az új kerekesszékével rója az utcákat. Így érezheti a szabadság élményét és örömét. Hat nap alatt több mint 1 millió forintot gyűjtött a Karitáció Alapítvány Bendének az Önök segítségével. Ezzel bebizonyította Szeged lakossága, hogy amikor szolidalitásról és összefogásról van szó, akkor nem ismerünk határokat!”

A TOVÁBBIAKBAN IS KIÁLLNAK BENDE MELLETT

A Karitáció Alapítvány, korábban azt írta, hogy nem engedi el a család kezét, továbbra is figyelemmel kísérik Bende rehabilitációját és segítenek, ahol csak tudnak. „Döbbenetes számunkra, hogy ilyen rövid időn belül ilyen hatalmas segítséget kaptunk ismeretlen emberektől. Jó érzés tudni, hogy vannak jólelkű emberek, akik ha tudják, kinyújtják a kezüket segítségül.”-mondta Bende anyukája. “Hosszú lesz az út a gyógyulás felé, de látva a szülők és a kisfiú mosolyát, akaratát, biztosan nem lesz olyan akadály, melyet nem tudnának együtt legyőzni. Szép fokozatosan elérheti Bende az önálló, teljes értékű életvitelt. Mi nagyon drukkolunk, hogy mielőbb így legyen” -mondta korábban Szécsényi Barnabás, az alapítvány elnöke.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb