KikapcsVideo365

Szeged365 videóriport: még Némó is beköltözött a Széchenyi térre, avagy kreatív festésre hívták a hétvégén a szegedieket

Új színekben pompázó járdarészek, halacskák, polipok és még maga Némó is beköltözött a Széchenyi térre, vagyis kreatív festésre hívta a szegedieket szombaton a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. A találékony városiaknak nem is kellett ennél több, ecsetet ragadtak és gyorsan új színekbe öltöztették a Széchenyi téri padokat és Híd utca repedezett járdarészeit.

Nem újkeletű akció a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól a járdafestés Szegeden. 2016-ban például a Bartók tér kapott narancssárga, okker, türkiz és világoszöld színekből összeálló művészi kompozíciókat. Most a citromsárga, piros, barna és zöld színek domináltak, valamint a tengert idéző halakkal és egyéb vízi élőlényekkel fűszerezett költemények.

SOKAN MOSOLYOGVA FOGADTÁK A KREATÍV ÖTLETET

A részletekről Kovács Gergelyt, az MKKP elnökét kérdeztük egy gyors telefonos interjú keretében. Gergely elárulta, hogy igazán pozitívan telt a szegedi szombat délután, sokan mosolyogva fogadták a kreatív ötletet és még a rendőrök sem zavarták meg őket. Mint mondta, elsősorban a négyszín-festést tűzték ki célul, de adta magát a helyzet, így a Széchenyi téri padok is sorra kerültek. A Passzivista Találkozó egyébként a Nyugi Kertben ért véget, ám Gergely elmondása szerint ezzel még nincs vége, terveznek még egy-két dolgot Szegeden. A hétvégi akció végeredménye minden esetre magáért beszél, igazán pompás színfoltjai lettek Szegednek a kifestett, tengeri herkentyűkkel kidíszített padok és színpompás aszfaltrajzok, Mi pedig futottunk egy kört, hogy te is megsasolhasd a legújabb videóriportunkat a színárban úszó Széchenyi térről és annak környékéről:

Az MKKP korábban a Centrumnál is aktívkodott, igaz, kicsit más formában:

Operatőr: Magyar Andor, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb