Sport

Tokióban pörögnek az események: lövészetben, cselgáncsban, vízilabdában, evezésben és asztaliteniszben is volt magyar akció

Az időeltolódás miatt rengeteg eseményről ma reggel érkeztek meg a hírek. Összességében eddig nem teljesítettünk túl jól a tokiói olimpián ez elmúlt pár órában, de akadnak pozitív események is.

Párbajtőrben A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely második asszóját is megnyerte, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián. A BHSE 23 éves vívója a marokkói Husszam Elkorddal csapott össze a 16 között, és küzdelmes mérkőzésen 15-13-ra győzött. A következő körben a címvédő dél-koreai Park Szang Jung és a Rióban hatodik japán Minoba Kazujaszu asszójának továbbjutója következik.

SIKLÓSI NEM IZGULTA TÚL A DOLGOT, JÓL IS TELJESÍTETT

“Az elején csak ismerkedtünk a körülményekkel, aztán 11-3-nál már éreztem, hogy megvan a meccs. Kicsit ki is engedtem, úgyhogy a végén azért figyelni kellett. Őszintén szólva, kicsit többet vártam, több izgalmat, nyomást. Nagyon jól éreztem magam, olyan, mintha otthon lennék, tehát otthon érzem magam” – mondta mosolyogva a magyar versenyző.

VÍZILABDÁBAN MOST NEM VOLTUNK JÓK

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re kikapott Görögországtól első csoportmérkőzésén a tokiói olimpián. Csak egy ponton múlt, de az is sokat jelentett. Ehhez többet egyelőre sajnos nem tudunk fűzni.

CSELGÁNCSBÓL MÉG HOZHATUNK HAZA ÉRMET

Az Atomerőmű SE idei Eb-bronzérmese a címvédő, világ- és Európa-bajnok koszovói Majlinda Kelmendi és az amerikai Angelica Delgado legyőzése után az elődöntőért a svájci Fabienne Kocherrel mérkőzött, aki az idei, budapesti világbajnokságon bronzérmes volt. A négyperces alapidő háromnegyedéig nem történt akció és nem volt intés egyik oldalon sem, akkor viszont Pupp karja fogásban maradt egy indításnál, ellenfele a földre kerülés után hátára fordította és leszorította őt. A küzdelem 57 másodperccel a négy perc lejárta előtt ért véget. A 10 órakor kezdődő vigaszágon egy mérkőzést kell nyerni ahhoz, hogy a bronzéremért lehessen tatamira lépni. Pupp ellenfele a dél-koreai Park Da Szol lesz.

A LÉGPUSKA LEHET A MI TEREPÜNK

A 24 éves sportlövő, Péni István nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az Aszaka Lőtéren rendezett 60 lövéses alapversenyben, és bár az első tízes sorozata még valamivel gyengébbre sikerült, a folytatásban kifejezetten pontosan célzott, javarészt hozta a 10,5 feletti találatokat, így 629,4 körös teljesítménnyel a hetedik helyen került be a fináléba.

A szám másik magyar indulója, Pekler Zalán Pénihez képest nagyobb tempóban kezdett, a 47 fős mezőnyből ő volt az egyik leggyorsabban haladó lövő. A komáromi versenyzőnek a harmadik sorozata sikerült a legjobban, de nem tudott kiegyensúlyozottan lőni, minden tízes szériába becsúszott legalább egy 10 alatti találat. Pekler nagyon hamar, majdnem 45 perccel az 1 óra 15 perces lövőidő lejárta előtt befejezte az alapversenyes szereplését, s végül 621,1 körrel a 39. helyen zárt.

A NŐI EGYÉNI PÁRBAJTŐRBŐL KIESETÜNK

A magyarok közül utolsóként, a 16 között Kreiss Fanni is búcsúzott a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyétől a tokiói olimpián. A magyar vívónak – miután első asszójában megverte a világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinit – újabb bravúrra lett volna szüksége, de a címvédő és világbajnok, világranglista-vezető orosz Inna Gyeriglazova már túl erős ellenfélnek bizonyult. Bár az első tust Kreiss adta, három perc után 4-2-re már a riói bajnok vezetett, és a folytatásban növelve előnyét magabiztosan menetelt a győzelem felé. Az UTE tőrözője ugyanakkor nem adta könnyen magát, fogcsikorgatva harcolt egy-egy találatért, és ha végül nem is sikerült megszorongatnia a 15-10-re diadalmaskodó Gyeriglazovát, némileg azért megnehezítette a dolgát.

A fegyvernem másik két magyar indulója, Kondricz Kata és Pásztor Flóra egyformán a 32 között búcsúzott, előbbi 29., utóbbi 32. lett. Ők hárman alkotják a válogatottat a csütörtöki csapatversenyre, a tartalék a hetedik olimpiáján szereplő Mohamed Aida.

TOLLASLABDÁBAN VERESÉGGEL KEZDTÜNK

A tollaslabdázó Krausz Gergely vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket a tokiói olimpián. Az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója a J jelű hármasban Anthony Sinisuka Ginting ellen rajtolt. Egyértelműen a világranglistán ötödik indonéz tollaslabdázó volt a találkozó esélyese, amely azonban szorosan indult: a Multi Alarm SE 27 esztendős 23-szoros magyar bajnok játékosa bátran játszott, néhány látványos nyerő ütést bemutatva. Ginting 7-6 után először tudott elhúzni (11-6), a 16 perces szett második felében pedig növelte előnyét, és 21-13-ra megnyerte a játszmát, amelyben Krausz kiválóan tartotta magát. A nemzetközi szövetség (BWF) világranglistáján 94. Krausz a folytatásban még többet kockáztatott egy-egy labdamenet megnyeréséért, így viszont több hiba is becsúszott, és már a második szett derekán nyolcpontos különbség alakult ki (11-3). Az éremesélyes indonéz rivális rendkívül precízen játszott, végül ezt a szettet is 16 perc alatt nyerte, így összeségében 32 perc alatt diadalmaskodott.

EGYÉNI ASZTALITENISZBEN SEM VERSENYZÜNK MÁR

Madarász Dóra szombati búcsúja után vasárnap Póta Georgina is kiesett, így egyesben nem maradt versenyben női asztaliteniszező a tokiói olimpián. A gyermeke tavalyi születése miatt hosszú időt kihagyó Pótának az első fordulóban nem kellett mérkőznie, a második körben pedig verhetőnek tűnő ellenfelet kapott a svájci Rachel Moret személyében. A találkozó első két szettjében kiélezett csatát vívtak a felek, ám mindkét szakasz végjátkában Moret koncentrált jobban. A harmadikban Póta jól kezdett, 6-4-re is vezetett, utána viszont elveszítette a “fonalat”, így a svájci egy lépésre került a sikertől. A kétszeres Európa-bajnok magyar a negyedik szettben jó játékkal szépített, az ötödiket viszont nagyon rosszul kezdte. Moret ez utóbbiban már 8-1-re elhúzott, riválisa azonban nem adta könnyen magát, felzárkózott, sőt, 9-9-nél utolérte a svájcit, aki azonban a következő két pontot megnyerte, ezzel pedig a mérkőzést is.

HAJNALBAN JÖTT A HÍR AZ ÚSZOKRÓL

Via: MTI / Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb