Mindenmás

Napi pakk: sok napsütés, egyirányú határ, repülők és az Orgonák éjszakája is vár ma Szegeden

Igazi repülőrajttal vetjük bele magunkat a szombatba, mondjuk Szatymazon szó szerint, mert már tizenharmadik alkalommal szervezik meg a Repülőnapot a faluban. Jó időpontot választottak ehhez, mert az időjárás is kegyes lesz velünk, sok napsütéssel visszatér az igazi nyár Szegedre. Lesz itt még ma egyébként Orgonák éjszakája és térzene is a Móra-parkban.

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Ibolya, Áfra, Afrodita, Afrodité, Ajándok, Albert, Arabella, Cseperke, Csepke, Donát, Donatella, Donátó, Kajetán, Kötöny, Szixtusz, Ulrik, Uránia, Vénusz.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 461 éve megszületett Báthori Erzsébet, akiről rémséges és kegyetlen legendák éltek.
  • 63 éve született Bruce Dickinson angol énekes, dalszerző, az Iron Maiden frontembere.
  • Ma lett 61 éves David Duchovny amerikai színész. (X-akták)
  • 55 éve megszületett Jimmy “Jimbo” Wales amerikai internetes vállalkozó, a Wikipédia alapítója.
  • 12 éve hunyt el Cseh Tamás énekes, színész, zeneszerző és előadóművész.

VISSZATÉR AZ IGAZI NYÁR SZEGEDRE

Szombatra már elbúcsúzik tőlünk a szél, így marad a napos, száraz időjárás Szegeden. Időnként azért még megjelenhetnek felhők az égen, viszont csapadékra nem kell számítani.

MÉG EGY KIS DEJA VU

Szombaton lesz a zárónapja a szegedi Deja Vu Fesztiválnak. Nem mindennapi fellépő repertoárral készültek erre az alkalomra: jön a Tatu és a Cascada! Még több részlet:

TÉRZENE A MÓRA-PARKBAN

Folytatódik a térzene Szeged szívében, a Móra-parkban. Ezúttal az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar tolmácsolásában csendülnek fel a kellemes dallamok.

LÉGIPARÁDÉS SZERELEM SZATYMAZON

Eseménydús lesz a szombat Szeged szomszédságában, ugyanis Repülőnapot tartanak Szatymazon. A tizenharmadik alkalommal megrendezett Repülőnap programjában az idei évben sem csalódtunk: lesz ejtőernyős bemutató, sárkányrepülőzés, gyermekprogramok és három műrepülő világbajnok is részt vesz az eseményen.

EGY ÉJSZAKA AZ ORGONÁK BŰVÖLETÉBEN

2021-ben augusztus 7-én az Orgonák éjszakáján ismét megtelnek a templomok, terek, és a különleges helyszínek a hangszerek királynőjének csodálatos hangjával. A progarmsorozatból természetesen Szeged sem maradhat ki: a Filharmónia Magyarország szervezésében ezúttal a REÖK-Palota előtti teret töltik meg kellemes dallamokkal az augusztusi estén. Sőt, még a REÖK Kézműves Cukrászda is készül, „Hangszerek Királynője” fagylaltkelyhet készítenek az alkalomra.

CSAK BELÉPÉS LESZ A RÖSZKEI KÖZÚTI HATÁRÁTKELŐHELYEN

A beléptetés gyorsítása érdekében ideiglenesen, csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet a hétvégén. A kilépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőhelyen folyamatos a kiléptetés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb