Mindenmás

Napi pakk, péntek 13-án: West Side Story, oldtimerek és hőség vár ma Szegeden

Felpörgött a hét, besűrűsödtek a programok így péntekre, és ami igazán jó hír mellé, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, vagyis marad a nyárias meleg idő Szegeden. Ha csíped a régebbi, klasszikus verdákat akkor ez tetszeni fog: ma kezdődik a Dél-Alföldi Veteránjármű Találkozó Szegeden, de lesz egy kis West Side Story a Dóm téren, sőt, még borkóstoló és zene is egy 500 éves kolostor mellett. Az ébredéshez és a reggeli kávédhoz ma sem kell más, mint a napi pakk!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Ipoly, Belinda, Benedetta, Benita, Elen, Elena, Emőd, Enid, Gerda, Gertrúd, Ibolya, Ince, János, Jerta, Kamélia, Trudi, Via.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a Balkezesek nemzetközi Napja. 1976 óta világszerte augusztus 13-án ünneplik a Balkezesek Napját. Ezen a napon rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a balkezesek problémáira a jobbára jobbkezesekre tervezett világban.
  • 122 éve született Alfred Hitchcock angol filmrendező, a feszültségkeltés, a borzongatás mestere. (Madarak, Psycho).
  • 95 éve megszületett Fidel Castro kubai politikus, aki 1965 és 2008 között Kuba első számú vezetője volt.
  • 61 éve született Gál Gábor zenész, a Takáts Tamás Dirty Blues Band alapító tagja, gitárosa.
  • 24 éve indult útjára Amerikában Trey Parker és Matt Stone kultikus rajzfilmsorozata, a South Park.

NYÁRI MELEG NÉMI GOMOLYFELHŐVEL

Pénteken többnyire napos időre számíthatunk Szegeden, csupán néhol fordulhat elő a délutáni órákban zápor, esetleg zivatar. Ilyenkor helyenként a déli, délnyugati szél is megélénkülhet. Hajnalban 18-21 fokot mérhetünk, majd a délutáni csúcshőmérséklet 28 és 35 fok között alakul. 

VETERÁNJÁRMŰ TALÁLKOZÓ SZEGEDEN

A különleges autók kedvelőinek kedvez ez a hétvége, ugyanis pénteken startol a XIII. Dél-Alföldi Veteránjármű Találkozó Szegeden. A három nap alatt lesz felvonulás, honismereti túraversen és veteránjármű kiállítás is. 

ÚJRA A SZEGEDI SZÍNPADON A WEST SIDE STORY

Alföldi Róbert, aki A csárdáskirálynővel, a Mágnás Miskával, az István, a királlyal és a Hegedűs a háztetőnnel is óriási sikert aratott az utóbbi másfél évtizedben a Szegedi Szabadtéri Játékokon, most a klasszikussá lett népszerű musicalt, a West Side Storyt rendezi a Dóm téren.

BORKÓSTOLÓ ÉS ZENE A KOLOSTOR MELLETT

Augusztus 13-án borkóstolóval egybekötött akusztikus koncerten lehet részt venni Szegeden, a Mátyás téren, az 500 éves ferences kolostor szomszédságában. A program délután 4 órakor indul borkóstolással, majd este 8 órakor kezdődik a Sintiromarus duó akusztikus koncertje.

ÁLLATELEDEL-GYŰJTÉS PÉNTEKRE

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány 13-án, pénteken állateledel gyűjtést szervez a Napfénypark parkolójában 15 és 19 óra között Szegeden. A Facebook oldalukon azt írják, hogy a tartalékaik elfogytak és egy nagyon nehéz időszakon vannak túl, ezért remélik, hogy minél többen elmennek a meghirdetett akcióra.

INDUL A ROCKTÖRTÉNETI MŰHELYTÁBOR PÉNTEKEN

Az idei Rocktörténeti Műhelytábort augusztus 13-án, pénteken, ráadásul 13. alkalommal rendezi meg a szegedi Védőháló Egyesület. Az aktuális  alkotóműhely címe: „Jazz inspirációk és a rockzene”. A mini-szabadegyetem kiemelt vendégelőadója és szakmai irányítója Neumann Balázs zongoraművész lesz, a Premier-Konzi budapesti tagozatának tanára. A zeneműhely előadói a programot, a nemrégiben, fiatalon elhunyt zenész-barát és kolléga, a békéscsabai Berki Csaba emlékének ajánlják.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb