Közélet

Napi összefoglaló: késő ősszel indulhatnak a tram-train szerelvények, megtalálták a Tiszába ugró szegedi férfi holttestét

Gyászos napra ébredtünk Szegeden, ugyanis sajnos beigazolódott a Szeged 365 kommentelők szomorú sejtése: a vasárnap Tiszába ugró, mindössze 32 éves fiatalember nem élte túl a zuhanást, a holttestét ma találták meg Szeged mellett a folyóban. Volt itt még ma egyébként egy csomó, járvánnyal kapcsolatos hírünk is, de az is kiderült, hogy remekül teljesítettek a tram-train szerelvények a teszteléseken, úgyhogy tervek szerint késő ősszel már beizzítják őket és el is indulhatnak róni a köröket. Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit, itt a napi összefoglaló.

100 ALATT A NAPI FERTŐZÖTTEK SZÁMA

82 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 203 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 054 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 772 241 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8908 főre csökkent. 81 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Csongrád-Csanád megyében 3 új fertőzöttet regisztráltak.

MEGUGROTT A KORONAVÍRUS KONCENTRÁCIÓJA A SZENNYVÍZBEN

A 33. héten a szennyvízminták koronavírus eredménye országos átlagban emelkedő tendenciát mutat, a SARS-CoV-2 koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel – írja ma reggeli közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Mint írják, hasonlóan a fővároshoz, erősen emelkedő tendencia jellemzi Szeged szennyvízmintáit.

A NEGYEDIK HULLÁM MÁR ELKEZDŐDÖTT

Rusvai Miklós szerint a koronavírus negyedik hulláma már elkezdődött, szeptemberben pedig tovább romlanak majd a számok – mondta az M1 Ma reggel című műsorában. A víruskutató arra számít, hogy a járvány novemberben tetőzhet, a begyorsulás pedig a hűvös, nyirkos őszi idő beköszöntével kezdődik, vagyis október második felében, novemberben.

MEGTALÁLTÁK A TISZÁBA UGRÓ FÉRFI HOLTTESTÉT

Holttestet emeltek ki a Tiszából kedd reggel – írtuk korábban, az esetre az egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket, érdeklődésünkre Seller András, a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat elnöke is megerősítette a hírt. Idő közben befutott a rendőrség hivatalos közleménye, sajnos beigazolódott a Szeged 365 kommentelők szomorú sejtése: a vasárnap Tiszába ugró, mindössze 32 éves fiatalember volt az.

REMEKÜL TELJESÍTETTEK A TRAM-TRAIN SZERELVÉNYEK, DE MÉG EGY PICIT VÁRNUNK KELL AZ INDULÁSSAL

Remekül teljesítettek a tram-train szerelvények a teszteléseken, beállításokon, behangoláson, így már be is adták vasúthatósághoz a megfelelő dokumentumokat, hogy az 50 ezer kilométeres tartampróbákat is megkezdhessék.

MÁR TÖBB MINT 20 EZER LÁTOGATÓJA VOLT A SISI-KIÁLLÍTÁSNAK

Kedden elérte a 20 ezres látogatószámot a Móra Ferenc Múzeum Sisi-kiállítása. A tárlat nagy népszerűségnek örvend: kicsik és nagyok kedvence lett az Erzsébet királyné életét bemutató kiállítás Szegeden – írja a múzeum sajtóközleményében. Érdekesség, hogy a 20 ezredik látogató egy negyedikes kislány Dobos Eszter lett, aki egészen Kecskemétről utazott Szegedig.

Szeged 365 Family, ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon! A régi közösségi média oldalunk hamarosan megszűnik, kérünk Benneteket, kövessétek az új Szeged 365 oldalt (katt IDE, előre is köszi minden kedvelést, követést)! Köszönjük, hogy számíthatunk Rátok, ti is számíthattok ránk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb