Közélet

Megegyezett a visszalépésről Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter

Hódmezővásárhelyen járt Karácsony Gergely (miután Márki-Zay Péter Szegeden, de az már egy másik sztori), ahol négy órát tárgyalt a polgármesterrel, majd egy közös, sajtókérdések nélküli sajtótájékoztatón bejelentették, hogy politikai szövetségben, egyenrangú felekként indulnak az előválasztás második fordulójában. Az Országos Előválasztási Bizottságnál azt szeretnék elérni, hogy egymás mellett szerepeljen a nevük a szavazólapon.

NEM LETTÜNK SOKKAL OKOSABBAK

A két politikus megállapodott, hogy kormányváltás esetén az egyikük miniszterelnök, a másikuk miniszterelnök-helyettes lesz, bár, erről már korábban is szó volt. Mint a hódmezővásárhelyi Kossuth téren megtartott sajtóeseményen elmondták, a két szereplő között egyetértési jogot tartanak fenn, tehát mindenben közösen fognak dönteni. Arról viszont egyelőre nem született egyezség, hogy az egyenrangú partnerségben ki lesz a miniszterelnök-jelölt.

KÖZJOGI TANÁCSADÓ TESTÜLETET SZERETNÉNEK

A két politikus bejelentette, hogy közösen kezdeményezik egy közjogi tanácsadó testület létrehozását, amelyben vezető alkotmányjogászok tesznek javaslatot az ellenzéknek arra, hogy milyen forgatókönyvet valósítsanak meg az alkotmányosság helyreállítása érdekében. Az eszközöket illetően ebben korábban vita volt köztük, mint mondták, azért szeretnének létrehozni egy ilyen testületet, hogy világos legyen, melyek a legszerencsésebb eszközök.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb