Közélet

Szigorításokra készül Budapest a járvány miatt

A Fővárosi Operatív Törzs mai megbeszélésén dönt arról, hogy a fővárosi önkormányzat által fenntartott bentlakásos intézményekben, leginkább idősotthonokban ismét bevezetik-e a látogatási tilalmat, illetve korlátozzák-e a kijárást – írja az Index. Szegeden városházi információink szerint még nincs tervben hasonló intézkedés.

Korábban az önkormányzat a hozzá tartozó idősotthonokban már elrendelte az érintésmentes látogatást, a testhőmérséklet-mérést, valamint a gondozottak eltávozás utáni fokozott ellenőrzését. A Városházán a látogatóknak és az értekezleteken részt vevőknek kötelező a maszkhasználat. A főváros gazdasági társaságaitól bekért adatok szerint az előző heti 70 megbetegedéshez képest a múlt héten már 93 dolgozónál mutatták ki a koronavírust.

LEGYEN MASZK VAGY NE LEGYEN?

10 napja Karácsony Gergely főpolgármester levélben fordult a kormányhoz, hogy rendeljék el a kötelező maszkviselést az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, vagy ha ezt nem érzik országosan szükségesnek, akkor adjanak felhatalmazást, hogy az önkormányzatok helyi rendeletben ezt előírhassák.

Szegeden egyelőre még nincs híre annak, hogy hasonló intézkedésekre készülne a városvezetés. Két hét híján tavaly ilyenkor (egészen pontosan, november 11-én) már kötelező volt a maszk a város belterületén, az idén sem miniszterelnöki felhatalmazás, sem polgármesteri szándék nincs ilyesmire a legutóbbi tudomásunk szerint.

SZLÁVIK JÁNOS SZERINT VALAMIT CSINÁLNI KELL

Ma reggel az M1-nek nyilatkoza Szlávik János azt mondta, “ha a pandémia tovább súlyosbodik, akkor valamit csinálni kell”, bár a “valamit csinálni kell” jelenthet egy szolídabb, a tavalyihoz képest jóval kevésbé fájdalmas intézkedéscsomagot is.

Sőt, az eddigi nyilatkozatok alapján úgy tűnik, a kormány nem készül a korábbiakhoz hasonló lezárásokra.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study Medicine in Nigeria
'Fel a tetejéhez' gomb