Közélet

Botka László: nem teszik kötelezővé az oltást a szegedi önkormányzatnál, viszont a maszkot igen

Nem lesz kötelező az oltás felvétele a szegedi önkormányzatnál dolgozók számára – jelentette be csütörtök délelőtt Facebook oldalán Szeged polgármestere. Mint írta, azért tekintenek el ettől, mert egy “belső felmérés” szerint a munkatársaik több mint 82 százaléka felvette már az oltást, ami nagyon magas arány. Ami viszont változás, hogy a polgármester elrendelte a kötelező maszkviselést november 5-től,

  • vagyis péntektől a polgármesteri hivatal,
  • az önkormányzati cégek
  • és intézmények ügyfélszolgálatain az ott dolgozók és az ügyfelek számára is kötelező felvenni a textíliát.

NOVEMBERTŐL AZ OLTÁS FELVÉTELÉRE KÖTELEZHETŐEK A MUNKAVÁLLALÓK

Egy hete jelentette be (az azóta koronavírusos) Gulyás Gergely, hogy újabb járványügyi intézkedések lépnek életbe. A három közül az egyik legfontosabb tétel az volt, hogy novembertől a munkaadók kötelezhetik az alkalmazottaikat az oltás felvételére.

A SZEGEDI ÖNKORMÁNYZAT NEM ÉL A LEHETŐSÉGGEL

“A szegedi önkormányzat dolgozóinak átoltottsága nemcsak a magyar, hanem az európai átlagot is meghaladja. A belső felmérésünk szerint a munkatársaink több mint 82 százaléka felvette már az oltást, ami nagyon magas arány” – írja Facebook posztjában Botka László.

A polgármester ma délelőtt bejelentette, nem lesz kötelezővé az oltást a szegedi önkormányzat dolgozói esetében.

“Aki eddig nem kapott oltást, regisztráljon mielőbb saját és közösségünk biztonsága érdekében” – zárta sorait Botka László.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb