Szegedi ArcokVideo365

Összefogásban az erő: több mint 700 ezer forint adományt nyújtott át a mórahalmi Rotary Club a súlyos beteg kisfiú, Levi gyógyíttatására

Megható pillanatoknak lehettünk tanúi csütörtök délután a mórahalmi Városházán, ahol ünnepélyes keretek között a helyi Rotary Club átnyújtotta azt a nagy összegű adományt, amit jótékonysági Hajtás Kerékpáros teljesítménytúrájukon gyűjtöttek össze október 16-án, a mórahalmi Paska család részére, akik az adományból súlyosan mozgáskorlátozott, mindössze hat éves kisfiukat, Levit szeretnék kijuttatni Ausztriába egy őssejtkezelésre. A mórahalmi Rotary Club jóvoltából 715.000 forint adomány gyűlt össze a kisfiú gyógyíttatására.

LEVI SZÜLETÉSEKOR FELLÉPŐ OXIGÉNHIÁNY MIATT FEJLŐDÉSÉBEN LEMARADT KORTÁRSAITÓL

Levi élete nem indult egyszerűen. Koraszülöttként jött a világra, majd születését követően oxigénhiány lépett fel a kisfiúnál, amelynek következtében súlyosan sérült a gyermek mozgása, fejlődésében lemaradt a kortársaitól. Levi édesanyja, Paska – Fáth Mariann elmondta, a kisfiú állapotán sokat javítana az őssejtterápia, amelyre Ausztriában lenne lehetőség, ám a családnak a drága kezelés finanszírozásához segítségre volt szüksége. A mórahalmi Rotary Club tagjai, miután megismerték Levi történetét elhatározták, hogy az idén második alkalommal megrendezett Rotary Hajtás nevű kerékpáros geocaching jellegű túrájukból befolyt összeget a kisfiú gyógyíttatására ajánlják fel.

80 KM, 188 RÉSZTVEVŐ, 3 TELEPÜLÉS, NO MEG FINOM LÁNGOS VÁRTA A TÚRÁZÓKAT

A nagy sikerű rendezvényen 188-an vettek részt, s miközben kétkeréken tekertek, felfedezhették Ásotthalom, Zákányszék és Mórahalom nevezetességeit. A legelszántabbak, akik végigcsinálták a teljes túrát közel 80 km-t tettek meg. Az eseményen éhes sem maradt senki, egy helybéli önkéntes, Makra Zoltán jóvoltából finom lángosok adták az energiát a sportoláshoz, akinek munkáját a szervezők a mai adományátadáson emlékplakettel köszönték meg.

A ROTARY CLUB MISSZIÓJA, HOGY AHOL CSAK TUDNAK, SEGÍTSENEK

“A Rotary Clubnak nagyon fontos eszméje és elkötelezettsége, hogy azokat az embereket, családokat felkutassa, akik valahogy, önhibájukon kívül a biztonsági hálón kívülre kerültek, egy olyan spirálba, ahonnan kell egy kis támogatás, hogy kiemelkedhessenek. És így találtunk rá Paska Leventére, akinek egy olyan betegsége van, amit talán tudunk műttetni, talán egy őssejtbeültetéssel lehet segíteni”, mondta el Dr. Mester Lajos, a mórahalmi Rotary Club szóvivője, a Hajtás Kerékpáros teljesítménytúra főszervezője.

Nézd meg videónkat is, amelyben láthatod az adomány átadásának örömteli perceit.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb