Kikapcs

Újra lesz adventi gyertyagyújtás a Dóm téren

Tavaly a Covid-helyzet keresztülhúzta a Szegedi Karácsonyi Hetek számításait, az idén azonban – két év szünetet követően – újra megtartják az adventi gyertyagyújtásokat Szeged óriáskoszorúján, a Dóm téren – jelentették be a szervezők. Az advent vasárnapokra szervezett események dátumai:

  • 2021. november 28.,
  • 2021. december 5.,
  • 2021. december 12.,
  • 2021. december 19.

A pontos kezdéseket és a gyertyagyújtók személyeit még nem jelentették be, ez utóbbira minden évben közismert szegedieket kérnek fel, az első alkalmat általában Kiss-Rigó László és Botka László szokta celebrálni.

BŐ EGY HETE JELENTETTÉK BE A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK HELYSZÍNEIT

November 26-án indul a tavaly a járványhelyzet miatt lefújt ünnepi kavalkád, a Széchenyi téren egy gasztroudvar és a Szeged Eye, míg a Klauzál és a Dugonics tereken forralt borozós “melegedők” várják a szegedieket. A vásár rész az idén a Dóm térre költözik, értesüléseink szerint a korábbi (Széchenyi téren a kommersz, Dóm téren a kézműves portékák) elosztás helyett ide költöztetik majd be az ajándékárusok nagy részét, megspékelve a 2018-ban és 2019-ben is nagy sikert aratott Mesés Kastéllyal és a cikkünkben említett gyertyagyújtásokkal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb