Kikapcs

Lassan belopózik az ünnepi feeling Szegedre: a pálmafák mentek, a karácsonyi díszkivilágítás viszont befutott a Kárász utcára

Míg a nyári mediterrán hangulat a pálmafákkal együtt szerda reggelre végleg elillant Szegedről, addig csütörtökre befutott az ünnepi feeling, hiszen kihelyezték a karácsonyi időszak elengedhetetlen kellékeit, vagyis felkerült az díszes kivilágítás a Kárász utcára.

Szerda reggel fagymentes helyre vitték a Klauzál tér mediterrán hangulatáért felelős négy óriáspálmát és a polgármesteri hivatal előtti leandereket. Mint Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől tegnap megtudtuk, megjöttek az első hajnali fagyok, ezért javában zajlik a városrészi központokon és a Belvárosi híd oszlopain kint lévő muskátlik begyűjtése is.

A PÁLMAFÁK MENTEK, A KARÁCSONYI DÍSZKIVILÁGÍTÁS VISZONT JÖTT

A pálmafák és a várost szépítő virágok és leanderek tehát biztos helyre mentek, az ünnepi díszkivilágítás pedig befutott helyettük a Kárász utcára. Mint Makrai Lászlótól megtudtuk, a karácsonyi feelingért felelős dekoráció elengedhetetlen kelléke, vagyis a Dugonics téri fényszarvas a jövő hét elején kerül ki, majd a város egyik ékköve, a hatalmas karácsonyfa cirka két hét múlva foglalja majd el a helyét.

VAJON KI KAPCSOLHATJA MAJD FEL?

November 26-án ismét egy szerencsés Rádió 88 hallgató kapcsolhatja fel a város ünnepi fényeit – adta hírül a szegedi csatorna, akik évek óta a Dugonics térre kitelepülve indítják el a város ünnepi készülődését. Szóval, már csak tizennyolcat kell aludni, hogy fényárban ússzon a város, az SZTE Rektori Hivatalával szembeni (ilyenkor fedett) szökőkúton trónoló Rudolffal, 10-ből 10 szegedi kedvenc fényszarvasával.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb