Mindenmás

Napi Pakk: Ködös reggellel, naposabb délutánnal és szigorító Dóm Látogatóközponttal robban ránk a kedd Szegeden

A látási viszonyok nem túl frankóak az utakon, tehát óvatosan, ha a melóba igyekszel, mert ma sem viccel a köd Szegeden. Ami jó hír, hogy nem marad velünk egész napra, lassan felszáll és délután már kellemesebb lehet az időjárás Szegeden. Készítsd be a kávéd, mi pedig biztosítjuk mellé a leghasznosabb kora reggeli infókat, vagyis itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365 minden Ödön, Aglent, Ágnes, Agnéta, Alfréd, Edmond, Edmunda, Gertrúd, Margit, Olinda, Otmár, Örs, Péter, Pető és Trudi nevű olvasójának!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 103 éve Magyarország független és önálló népköztársaság lett. A magyar Parlamentben feloszlatta magát előbb a képviselőház, majd a főrendiház. A kupolateremben összeült az országos testületté bővült Magyar Nemzeti Tanács, mely határozatában kihirdette, hogy Magyarország minden más országtól független és önálló népköztársaság, ezzel megfosztotta trónjától IV. Károly királyt. 
  • 76 éve megalakult az UNESCO. Az UNESCO – United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete.
  • 69 éve született Gálffi László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.
  • 47 éve John Lennon Whatever Gets You Through The Night című száma szerepelt a slágerlista élén.
  • 46 éve megszületett Tunyogi Orsi énekesnő (Ha lemegy a nap).

KÖDÖS REGGEL UTÁN NAPOSABB DÉLUTÁN

Kedden ismét párásan, ködösen fog indul a nap. A köd a délelőtt folyamán fokozatosan oszlik majd fel és marad a napos, száraz idő Szegeden. Csapadék sem valószínű, viszont a délkeleti szél megélénkülhet, olykor egy-egy erős lökés is lehet. Hajnalban 1-2, majd délután 11-13 fokot mérhetünk Szegeden.

KÖTELEZŐ A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY A DÓM LÁTOGATÓKÖZPONTBAN

2021. november 16-tól a Dóm Látogatóközpontba lépéskor mindenki számára kötelező a kézfertőtlenítő használata, a hőmérséklet-mérés, a maszkhasználat, valamint kötelesek vagyunk ellenőrizni a védettségi igazolvány meglétét is – tudatta az intézmény a közösségi oldalán.

LASSAN ÜZEMBE ÁLLHATNAK A TRAFIBOXOK SZEGEDEN

A hónap elején telepítették ki a a Mátyás térre és a Gábor Áron utcába a trafiboxokat Szegeden. Akkor még üresen kongtak a szürke kis dobozok, viszont hétfőn már nagy volt a meló a Mátyás téri trafiboxnál, ami valószínűleg egyet jelent azzal, hogy hamarosan startra készek.

MICSODA VÉLETLEN: MA IS 480 FORINT A BENZIN ÉS A GÁZOLAJ ÁRA SZEGEDEN

Nos, nem véletlen, ugyanis tegnap lépett életbe az a rendelet, ami a 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintba maximalizálja a kutakon. Mutatjuk, hogy mi a helyzet benzinkút-téren Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb