GasztroSzegedi Arcok

Megmelegednél a Szegedi Karácsonyi Hetek alatt? Ugorj be a Széchenyi téri Prézlibe, mielőtt felülnél a Szeged Eye-ra!

Pénteken startol a Szegedi Karácsonyi Hetek és a tavalyi év nélkülözése után végre újra megtelik a Dóm tér mellett a Széchenyi tér is a forralt bor fűszeres illatával, a kürtős kalácsot és egyéb gasztro-csodákat kínáló faházakkal. Viszont, a korábbi évek alatt egyet megtanultunk: nem megyünk ki csak úgy, gondosan megtervezett útvonal nélkül, hiszen, valljuk be őszintén, kinek van kedve a forralt borozás közben a faházikóknál kígyózó hosszú sorokban legalább egy órát várakozni a finom falatokért? Eláruljuk nektek, hogy találtunk erre egy igazán kényelmes megoldást, ez pedig a Prézli.

Rá is kérdeztünk gyorsan a Széchenyi téren ügyeskedő és 10-ből 10 Szeged365 olvasó szerint is az egyik legfinomabb túrósgombócot készítő étteremnél, hogy Ők hogyan készülnek a hétvégén kezdődő rohamra és mivel kápráztatnak el bennünket, mert a kavalkád közepette nem árt majd egy-két falatot enni és a hideg elől behúzódni.

NEM MARADUNK ÉHESEK SZEGEDEN

Mayer Szilvia, a szegedi Prézli tulajdonosa elárulta, hogy már lázasan készülnek a lányokkal és nem hagynak cserben bennünket, hiszen a Karácsonyi Hetek alatt is elérhető lesz a mindig friss alapanyagból készült, prézlibe csomagolt sertés- és csirkecsodák kínálata mellett a halfilé, sőt a rántott harcsa is. Egy szónak is száza vége: nem maradunk éhesek az ünnepi dzsembori alatt sem Szegeden. „Nagyon sok meleg étellel készülünk. Sok frissen sülttel, halakkal, zöldségekkel és sajtokkal is, de ezen kívül minden nap van valami meglepetés, ami nem a rántott ételekre vonatkozik, hanem a natúr húsokra. Nagyon finom, forró leveseink és főzelékeink vannak, ami a házias ízeket tükrözi” – mesélte Szilvia és őszintén szólva kicsit megnyugodtunk a forró szó hallatán, mert a hidegben ácsorgás egyik legjobb ellenszere ez lesz, mert, mint Szilvia mondta, jól fog esni egy kicsit megmelegedni és egy jó tüzes ételt elfogyasztani a nagy nézelődés és iszogatás közepette.

RÁNTOTT CSIRKEMELL ÉS ZÖLDSÉG – PONT ANNYI, AMENNYI KELL

Apropó, ha már hideg: kétség kívül lassan az őszből átfordulunk a télbe és hiába öltözünk fel rétegesen, azért kicsit sem mindegy, hogy mennyit toporgunk kint. Rá is kérdeztünk Mayer Szilviánál, hogy ezekben a hűvösebb időkben mi a nagy közönségkedvenc a Prézliben? A szegedi étterem tulajdonosa elárulta, hogy leginkább a rántott csirkemell, hiszen nem mondunk újat azzal egyik nőnek sem: elég macerás elkészíteni és tök jó az, amikor nem nekünk kell vele bajlódni. Szilvia ennek a titkát is elárulta: „Mi itt arra törekszünk, hogy nem túl nagy falatokat készítünk belőle. Inkább apróbb húsokat és zöldségeket rántunk ki, így lehet többfélét is választani. A lényeg az, hogy így a magunk szájíze és az éhség szerint lehet bemérni azt, hogy mennyit fogyasztanánk el szívesen” – emelte ki a szegedi Prézli tulajdonosa.

CSALÁDIAS HANGULAT, KARÁCSONYI DEKORÁCIÓVAL FŰSZEREZVE

Természetesen Szilviának feltettük a nagy kérdést is: mit ajánl, mit együnk forralt borozás közben? Mert mondanunk sem kell, hogy mennyire jól fog esni. Jött is a válasz se perc alatt: „Én azt gondolom, hogy a meleg étel ilyenkor nagyon fontos. Egy finom sós krumpli, vagy az édesburgonya az, ami nagyon kedvező. A hölgyeknek tudom ajánlani a kímélőbb Fit-ételeket, de mindenki megtalálja a választékunkban a neki megfelelőt” – hangsúlyozta a tulajdonos, majd azt is elárulta, hogy meleg italokkal, csodás karácsonyi dekorációval, családias légkörrel, még mindig kedvező árakkal, és ami a legfontosabb: elegendő hellyel is készülnek.

Meghoztuk a kedved? A Prézli csapatát itt találod:

  • PRÉZLI – Simple Kitchen
  • Szeged, Széchenyi tér 6.
  • Házhozszállítás: FoodPanda/Wolt

Nyitvatartás:

Hétfő: 10:00–20:00
Kedd: 10:00–20:00
Szerda: 10:00–20:00
Csütörtök: 10:00–20:00
Péntek: 11:00–21:00
Szombat: 11:00–21:00
Vasárnap: zárva

Hallgasd meg a Szilviával készült teljes interjúnkat:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ventilatie industriala
'Fel a tetejéhez' gomb