KikapcsVideo365

A “Mars teres lány” nagyot álmodott: elindult Mesi Mesebeli Adventi Vására! (frissítve)

Szeged365 találós kérdés következik. Adott egy ízig-vérig szegedi lány, aki annyira karácsony-mániás, hogy már júliusban a Reszkessetek, betörőket nézi és az adventi koszorúját tervezgeti. Minden vágya, hogy Szegeden, a belváros forgatagától messze legyen egy adventi mesevilág, ahol forralt borozgatva választhatja ki a nagy betűs FÁT, hozzá az aprólékos műgonddal megtervezett díszeket, falatozhat egy mennyei kézműves lepényt plusz még gluténmentes bejglivel is kényeztetheti magát. Viszont, nem talál sehol még csak hasonlót sem. Szóval, a kérdés, hogy mit tesz történetünk hősnője?

Adunk három tippet, a megfejtést lentebb találjátok:

  • A.: elmegy Bécsbe,
  • B.: megfűzi a Szegedi Karácsonyi Hetek szervezőit, hogy költöztessék ki a belvárosból a rendezvényüket,
  • C.: álmodik egy eszméletlenül nagyot és szervez magának egyet, forralt borral, Szeged egyik legnagyobb fenyőfa-választékával és (kapaszkodj) garantált hóeséssel!

A megfejtés a “C” lesz, főleg, hogy Deák Emeséről, a Mesi Virágboltja és a Mesi Mesebeli Cukrászdája tulajdonosáról van szó. A tűzről pattant szegedi menyecske, akit 10-ből 9 vendég még mindig a “Mars teres lány” néven emleget, fogta magát és adventi mesevilággá változtatta a Makkosházán található mesebirodalmát. Mutatjuk, hogyan, közben pedig ígérjük, többé nem írjuk le a “mese” szót ebben a cikkben.

HOGYAN ÉPÍTS ADVENTI MESEBIRODALMAT, CHAPTER 01.: LEGYEN HOZZÁ EGY MESEBELI CUKRÁSZDÁD

Ott voltunk Mesi cukrászdájának indulásakor, sőt, azóta is gyakran járunk, ami a Makkosházi körút 7. alatt várja a szegedieket, az tényleg egy igazi mesevilág (au, megint leírtuk). A három különtermes vendéglátóegység központi része az év 365 napján karácsony-különteremként funkcionál, kandallóval, manókkal és mikulásos kiegészítőkkel. Gyakorlatilag a cukrászdából és virágboltból álló komplexum úgy fest, mintha a fent említett különterem átvette volna a hatalmat és átterjedt volna a két épület egészére, beleértve az udvart és a teraszt is.

Ha Te is karácsony-mániás vagy, érteni fogod, hogy miért. Mesi – mint mondta – akkora rajongója az ünnepnek, hogy a nyár kellős közepén is az Igazából szerelem és a Reszkessetek betörők című filmeket nézi, a párja “legnagyobb” örömére.

HOGYAN ÉPÍTS ADVENTI MESEBIRODALMAT, CHAPTER 02.: LEGYEN A TIÉD MAKKOSHÁZA (ÉS MAJDNEM AZ EGÉSZ VÁROS) LEGNAGYOBB KARÁCSONYFAVÁSÁRA

Teljes ünnepi díszt kapott a szomszédos Mesi Virágboltja is, az idei év nagy-nagy slágerének számító grincsfák és a különféle, kézműves koszorúk mellett a “Mars teres lány” összehozta a környék legnagyobb (egyben Szeged egyik legnagyobb) fenyőfa-vásárát is, amelynek keretein belül több, mint 300 féle (!) karácsonyfa-jelölt gyönyörűség vár Rád. A fenti videóban Mesi részletesen elmondja, melyik az idei kedvenc, kukkants bele, megéri!

A kertészet és az előtte lévő, szabadtéri rész telis-tele van 100%-ban egyedi, más üzletekben nem, vagy nagyon ritkán elérhető adventi díszekkel, karácsonyi apróságokkal, ha valami tényleg egyedit szeretnél varázsolni az otthonodba, még véletlenül se hagyd ki!

HOGYAN ÉPÍTS ADVENTI MESEBIRODALMAT, CHAPTER 03.: FORRALT, BOR, LEPÉNY ÉS RENGETEG FINOMSÁG

Magyarok vagyunk (és nagyon szegediek), alap, hogy szeretjük a hasunkat. Éppen ezért, ha már megvan a fa, a díszek, az ajándékok, jöhet egy kis kulináris kényeztetés, igaz? Mesi Mesebeli Cukrászdáját már nem kell bemutatnunk, parádés a kínálat, sőt, a hangulat is:

A cukrászdát csakis decemberre, az ünnepre készülődve gluténmentes bejglikkel is felturbózta Mesi, sőt, az udvaron, a terasz mellett forralt borokkal, forró csokikkal és mennyei teákkal is várnak. Az igazi nagy durranást a végére hagytuk: kishazánk No1 lepény-mágusait leszerződtetve december 24-ig egy különálló, karácsonyi LED-ekkel kivilágított sátorban maga a Szegedi Borfesztivál és Bortér abszolút kedvence, a legendás LEPÉNYES vár arra, hogy jól lakassa a megfáradt adventi vándorokat.

…ÉS EGY SLUSSZPOÉN, A VÉGÉRE: HA MI LESZ IS, HÓ FOG ESNI DECEMBER 4-ÉN, SZOMBATON!

Mesi (akárcsak a legtöbb szegedi hölgy) makacs típus, éppen ezért a fejébe vette, hogy december 4-én, szombaton, amikor maga a Mikulás is tiszteletét teszi náluk, hó fog esni. Speciel akkor is, ha az időjárás nem akarja. Hogy mindezt milyen trükkel éri el, még nem árulhatjuk el, a lényeg viszont, hogy hétfőn már reggel 9-től, egészen este 7-ig…

…esni fog a hó Mesi Mesebeli Adventi Vásárán, december 4-én, most szombaton!

  • Mesi Mesebeli Adventi Vására
  • Szeged, Makkosházi krt. 7
  • 2021. december 24-ig, folyamatosan, nyitva 09.00 – 19.00

FRISSÍTVE: EGÉSZ SZOMBATON SZAKADT A HÓ, ÉS MOST NEM A KÉKES-TETŐRE GONDOLTUNK…

A Mikulás már szombaton befutott Mesiékhez, sőt, a beígért (mű)hóesés sem maradhatott el, amiről Szeged365 olvasói fotókat is kaptunk.

Hálásan köszi Nektek!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb